وبینار هماندیشی نقد و بررسی آثار استاد مصطفی رحیم پور برگزار شد
آقای دکتر صفایی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان:
استاد مصطفی رحیم پور چراغ فرهنگ گیلان را روشن نگه داشته است.
بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای فعالیتهای فرهنگی با همکاری پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و انجمن ترویج زبان و ادب فارسی شاخه گیلان، به منظور آشنایی نخبگان و استعدادهای برتر با اندیشه و آثار استاد مصطفی رحیمپور سیاهکلی چهره مکرم بنیاد نخبگان استان گیلان و شاعر آئینی استان گیلان وبینار هماندیشی نقد و بررسی آثار ایشان را در روز شنبه 27 شهریور سال جاری با حضور اساتید و محققان شعر و ادب استان گیلان برگزار نمود.
در ابتدای این وبینار آقای دکتر اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان و دانشجویان، با اشاره به مراسم تکریم و الگوسازی از استاد مصظفی رحیم پور که در سال 1398 توسط بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار شد، اظهار داشتند: وظیفه بنیاد نخبگان تکریم از بزرگان است و شایسته این است که این تکریم پیوسته بوده و در مناسبتهای مختلف تکرار شود. رییس بنیاد نخبگان استان گیلان هدف اصلی از برگزاری این وبینار را تکریم پیوسته از استاد و هدف بعدی را آشنایی نخبگان و دانشجویان با آثار به یاد ماندنی و اندیشههای استاد رحیم پور دانستند و افزودند: لازم است نسل امروز با چنین الگوهایی که در میان ما هستند آشنا شده و ضمن آن با آثار ایشان در حضور خود آنان آشنا شوند.
در ادامه آقای دکتر موسوی رییس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان که اجرای برنامه را نیز بعهده داشتند، ضمن تشکر از بنیاد نخبگان استان گیلان بدلیل اهتمام به تجلیل و تکریم از مفاخر استان گیلان، اظهار داشتند: احترام و تکریم بزرگان، ادیبان و شاعران از جمله کمترین خدماتی است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد. ایشان اظهار امیدواری کردند که با تلاش سازمانها و نهادهای فرهنگی همه آثار استاد رحیم پور گرانقدر منتشر شود و در اختیار فرهنگ دوستان قرار بگیرد. آقای دکتر موسوی صدای استاد رحیمپور را صدای مردم گیلان دانستند و افزودند: آثار ایشان چون از دل و جان و زندگی مردم برخاسته است، بر دل مردم مینشیند.
پس از آن آقای دکتر صفایی رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان طی سخنانی با تشکر از آقای دکتر اصفهانی و بنیاد نخبگان استان گیلان بخاطر برگزاری وبینار نقد و بررسی آثار استاد مصطفی رحیمپور و عرض ارادت خدمت استاد رحیمپور، از تلاش همه عزیزانی که در راه ترویج فرهنگ و اندیشه متعالی نقش دارند تشکر نمودند. آقای دکتر صفایی رمز موفقیت استاد رحیمپور را زندگی و حضور ایشان در میان توده مردم دانستند و افزودند: استاد رحیمپور چراغ فرهنگ گیلان و هویت گیلانی را روشن نگه داشته است و ما موظف هستیم آثار این استاد را در محضر خود ایشان بشناسیم و به آیندگان بشناسانیم.
در ادامه آقای دکتر حسینی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سیاهکل با تقدیر از بنیاد نخبگان استان گیلان، با اشاره به اینکه آمدگاه و جغرافیای منطقه استاد رحیمپور خاستگاه موسیقی مقامی و نوایی است اظهار داشتند: گذشته این منطقه پر از آوازها، نواها، نداها و نغمههای عاشورایی است و سابقه آن در تاریخ ادبیات دیلمی و دیگر بزرگان ادب آمده است. وجود بزرگانی همانند استاد رحیمپور این دیروز را به امروز پیوند زده است. ایشان استاد رحیمپور را میراثدار این ملک دانستند که خود میراثی بزرگ از دیروز برای آیندگان ما هستند. آقای حسینی یکی از ویژگیهای اصلی استاد رحیمپور را زنده نگه داشتن زبان گیلکی و مادری برشمردند و اظهار امیدواری کردند وجوهی از استاد رحیمپور که هنوز مورد پژوهش قرار نگرفته توسط محققان مورد توجه قرار بگیرد.
در ادمه برنامه آقای دکتر پورشعبان از محققان حوزه فرهنگ و هنر گیلان ضمن ادای احترام به شخصیت استاد مصطفی رحیمپور، طی سخنانی دامنه فعالیت استاد رحیم را بسیار گسترده دانست و افزود: ایشان در شعر، ترانه، تعزیه و حتی پژوهش در باره گیاهان دارویی فعالیت دارد. این محقق گیلانی با اشاره به اینکه منظومه پردازی و منظومه سرایی در گیلان سابقه طولانی دارد، استاد رحیمپور را یکی از منظومه سرایان بزرگ استان گیلان بعد از مرحوم مظفری برشمردند.
در این برنامه خانم دکتر فریبا نظری از محققان حوزه اجتماعی و خانواده نیز ضمن تشکر از آقای دکتر اصفهانی جهت دعوت از ایشان برای شرکت در این وبینار و ادای احترام به استاد مصطفی رحیمپور و با تقدیر از بنیاد نخبگان استان گیلان به جهت فعالیتهای ماندگار در استان گیلان، طی سخنانی مهمترین ویژگی استاد رحیمپور را وجهه ساده زیستی و مردمی ایشان برشمرد و اظهار داشتند: استاد با این سن و سال هنوز در روستا و در میان رنج و درد مردم هستند و کارهای کشاورزی انجام میدهند و این مردمی بودن در آثار ایشان پیداست. ایشان افزودند: با توجه به احترامی که استاد برای مردم و خانواده خود قائل هستند، نشان از خضوع و فروتنی ایشان میباشد. خانم دکتر نظری اظهار امیدواری نمودند تا با کمک دانشگاه گیلان و بنیاد نخبگان استان گیلان آثار استاد مصطفی رحیمپور منتشر و برای بهرهبرداری در دسترس مردم قرار بگیرد.
در ادامه استاد مصطفی رحیمپور طی سخنانی با تشکر از بنیاد نخبگان استان گیلان و آقای دکتر اصفهانی و همچنین تشکر از اساتید حاضر در برنامه، طی سخنانی با بیان اینکه شنیدن سخنان اساتید و بزرگان فرهنگ و ادب باعث منقلب شدن اینجانب شده، اظهار داشتند: از سه سالگی که در جلسات تفسیر قران پدر و بزرگان منطقه در روزهای جمعه شرکت میکردم، در حاشیه آن جلسات با مشکلات مردم آشنا شدم از دوران نوجوانی به شعر و مدیحه سرایی علاقمند شدم و از هفت سالگی احساس کردم که میتوانم بخوانم، چون در خانوادهای زاده شده بودم که همه اهل آواز و مدیحه سرایی بودند و اینجانب همه این فعالیتهایم را مرهون الطاف الهی میدانم که در وجود من نهاده است. همیشه در میان مردم بودم و با درد و رنج آنان زندگی نمودم. استاد رحیمپور با بیان اینکه شعر اینجانب برآمده از درد و رنج مردم منطقه میباشد، اظهار داشتند: در طول این مدت که در میان توده مردم بودم همواره با بیان رنج و آلام آنان سعی نمودم زبان گویای آنان باشم و هیچگاه به مردم خیانت نکردم. استاد رحیمپور برگزاری اینگونه برنامهها را قوت قلبی برای خود دانست و از همه کسانی که در راه پیشرفت و توسعه فرهنگ بومی گیلان تلاش میکنند تشکر نمود. ایشان سپس با معرفی آثار خود شامل: کل شریف، شومار و عروس، غول حیدر و کاپیش (آبدزدک) به به تشریح آنها و نحوه سرایش و نگارش آنها پرداخت. ایشان در پایان با مروری بر خاطرات سالهای گذشتهشان در ماههای محرم و صفر، چند بیت از اشعاری که در سالهای گذشته در رسای حضرت ابوالفضل (ع) سروده بودند، قرائت نمودند.