نشست صمیمی جناب آقای دکتر افشین ، معاون محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان و جناب آقای دکتر حق شناس استاندار محترم گیلان با منتخبین نخبگان استان گیلان
معاون علمی رئیس جمهور در نشست با نخبگان گیلان: احترام به افراد نخبه و حمایت از آنان نقش مهمی در تأثیرگذاری این چهره های توانمند در جامعه دارد
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان عصر روز شنبه در نشست با منتخبینی از نخبگان استان شامل برگزیدگان المپیادهای علمی، رؤسای دانشگاه ها و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاههای گیلان گفت: احترام به افراد نخبه و حمایت از آنان نقش مهمی در تأثیرگذاری این چهرههای توانمند در جامعه دارد.
دکتر حسین افشین گفت: بستههای حمایتی از نخبگان باید با کمک و همفکری قشر نخبه تهیه شوند چون آنان بهتر با مسائل و مشکلات حوزه خود آشنا هستند از این رو در تهیه این بستهها نقش مؤثری خواهند داشت.
وی با بیان اینکه فراخوان طرحهای نخبگان برای تهیه بسته حمایتی از آنان ارائه خواهد شد، اضافه کرد: نخبگان باید از جایگاه ویژهای برخوردار باشند .
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر اینکه نخبگان باید بر اساس شایستهسالاری حمایت شوند، اضافه کرد: تلاش بر آن است که عدهای از نخبگان کارآفرین باشند و برخی هم شرکت دانشبنیان راهاندازی کنند تا ضمن بالفعل کردن ظرفیتها، دغدغه اشتغال نداشته باشند.
وی با بیان اینکه نخبه باید به دنبال کارآفرینی برای دیگران باشد، اظهار کرد: در عین حال دستگاههای اجرایی نیز به جامعه نخبگان نیاز دارند که در این راستا میتوان از ظرفیتها و استعدادهای آنان برای پیشبرد بهتر امور و حرکت به سمت بهبود استفاده کرد.
وی با اشاره به ظرفیت ها و استعدادهای نخبگان در گیلان و با بیان اینکه این استان در علم، دانش و نخبه پروری در کشور سهم دارد، اضافه کرد: نیروهای نخبه و باهوش پای کار در گیلان ظرفیت خوبی برای این استان به شمار میروند.
دکتر هادی حق شناس، استاندار گیلان هم در این نشست با اشاره به جایگاه ارزشمند نخبگان در کشور گفت: نخبگان از چاه نفت بسیار مهمتر هستند، چاه نفت منبع تمامشدنی است اما نخبگان مولدهای دائمی هستند و باید ظرفیت عظیم جامعه نخبگانی و اندیشمندان برای حل مسائل در حوزههای مختلف پای کار بیاید.
وی همچنین اظهار داشت: نخبگان ضمن اینکه خودشان مولدهای دائمی هستند می توانند سرچشمه مولدهای دیگر باشند.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر لزوم توجه به جامعه نخبگان و استفاده از توانایی آنان ادامه داد: گروه حل مسأله باید تشکیل شود، نخبگان در قالب کارگروه به طور قطع میتوانند به حل مسایل جامعه کمک شایانی کنند.
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت های جامعه نخبگان در استان بیان کرد: گیلان سرشار از نخبگان است که بسیار واضح است که باید از ظرفیتهای آنان برای حرکت به سمت بهبود و ارتقاء بخش های مختلف استفاده شود.
وی همچنین با مهم دانستن دستیابی به دانش روز دنیا اضافه کرد: در قرن جاری ملتهایی موفق خواهند شد که مسلط به علم هوش مصنوعی، ژنتیک و کوانتوم باشند، با تسلط بر این سه علم زندگی راحتتر و توسعه سریعتر خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به توسعه زیرساختهای دانشبنیان در گیلان بیان کرد: زیرساخت شرکتهای دانش بنیان را با اقدامات علمی و کارشناسی در پارک علم و فناوری توسعه خواهیم داد.
در این نشست جناب آقای دکتر احمدی سنگری نماینده محترم مردم رشت و خمام و دبیر کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی به ضرورت توجه به نخبگان به ویژه نخبگان گیلانی و استفاده از ظرفیت ایشان در حل مشکلات استان و کشور اشاره نمود. ایشان همچنین آمادگی کامل خود و مجلس شورای اسلامی برای هر نوع همکاری با بنیاد ملی نخبگان را اعلام نمودند.
دکتر فرهاد شیرینی ،رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان هم در این نشست گفت: گیلان، نخبگان و ستارگان درخشانی را به کشور معرفی کرده که آوازه آنها از کشور بیرون رفته و این مایه افتخار و مباهات است.
رئیس بنیاد نخبگان استان ضمن ذکر نام برخی از شخصیت ها و نخبگان استان گیلان با تشریح برنامههای این مجموعه در سال جاری بیان کرد: انعقاد قرارداد ۲ طرح هیات اندیشهورز شامل تحول در کشاورزی استان و مهاجرت، انعقاد سه طرح پسا دکتری، ارائه ۷۵ طرح در نخستین گفتمان ملی نخبگان و اجرای ۱۳ برنامه هویتی، معرفتی و مشاوره از جمله این برنامههاست.
رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان همچنین بیان کرد: به مناسبت دهم مهر روز ملی نخبگان برنامههای مختلفی اعم از افتتاح کتابخانه در خانه علم زنده یاد دکتر ابریشم چیان در دانشگاه گیلان، افتتاح اتاق نخبگان در سازمان جهاد دانشگاهی، نواختن زنگ نخبگی در مدارس سمپاد رشت و لاهیجان، نشست صمیمی با دانشآموزان دبیرستان استعدادهای درخشان پسرانه میرزاکوچک رشت، برگزاری سه برنامه بازدید دانش آموزی از دهکده فناوری و نوآوری فشتام رشت از جمله این برنامهها بود.
وی همچنین ضمن اشاره به اقدام این بنیاد و موافقت شورای اسلامی و شهرداری شهر رشت با نامگذاری یکی از خیابان های این شهر به نام "خیابان نخبگان " اظهار داشت: این اقدام می تواند کمک شایانی به ارتقاء جایگاه اجتماعی نخبگان بنماید.
یاد آور می شود که در این برنامه تعدادی از نخبگان استان گیلان در حوزه های مختلف علمی ، فرهنگی، ادبی، هنری و ورزشی ضمن بیان نظرات مواردی همچون جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی حمایت نخبگان جوانان به ویژه ضرورت توجه به نگهداشت نخبگان – توجه یکسان به تمامی مراکز دانشگاهی – حمایت از مخترعین و رفع موانع در مسیر عملکرد ایشان – ضرورت تشکیل حلقه های مشورتی با نخبگان در سطح استان – حمایت بنیاد نخبگان از تدوین آثار مرتبط با زندگی نامه نخبگان مرتبط وغیره پرداختند.