مستعدان از پژوهشکده چای کشور بازدید کردند
بازدید مجازی نخبگان و استعدادهای برتر کشور از پژوهشکده چای کشور برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای فعالیتهای علمی، فرهنگی و تحقیقاتی و با هدف آشنایی استعدادهای برتر استان گیلان و سایر استانهای کشور با تولید و فرآوری چای و تعامل سازنده با صنعت چای کشور و چالشها و راهکارهای حل مسئله این صنعت، برنامه بازدید از پژوهشکده چای کشور را بصورت مجازی برگزار کرد.
در این برنامه، شرکتکنندگان از قسمتهای مختلف پژوهشکده بازدید کردند و طریقه برگ چینی، فرآوری و عملآوری چای تا مرحله تولید محصول در کارخانه چایسازی که در هر مرحله با توضیحات کارشناس مربوطه همراه بود، از طریق سامانه برای بینندگان بصورت آنلاین پخش شد.
در این بازدید مجازی آزمایشگاههای مختلف پژوهشکده چای شامل: بهنژادی، آب و خاک، کشت بافت و شیمی چای همراه با توضیحات کارشناسان مربوطه، برای بینندگان توضیح داده شد.
در استان گیلان و مازندران سطح زیر کشت باغات چای حدود ۲۶۰۰۰ هکتار است که در بیش از ۹۰۰ قریه در شهرهای صومعهسرا، فومن، شفت، رشت، لاهیجان، آستانهاشرفیه، سیاهکل، لنگرود، رودسر و املش در استان گیلان و شهرهای رامسر و تنکابن تا حوالی چالوس در استان مازندران به طول حدود ۲۰۰ کیلومتر به صورت نامنظم و مجزا، با فواصل کم و زیاد و دور و نزدیک با جاده اصلی بصورت پراکنده قرار گرفته و حدود ۵۵۰۰۰ خانوار در کشت و کار این محصول و ۶۰۰۰ نفر در مجموع کارخانجات چایسازی و بستهبندی مشغول به فعالیت هستند.
میزان مصرف سرانه چای در ایران از حدود ۱/۲ کیلوگرم در سال ۱۳۵۶ به حدود ۱/۵ کیلوگرم در سال ۱۳۹۵ و مصرف کل چای از حدود ۴۱ هزار تن به ۱۲۶ هزار تن در سال ۱۳۹۸ رسیده است. میزان تولید چای داخلی تقریباْ یک چهارم نیاز کشور را تامین میکند.