بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1398/08/27 - 16:58
  • - تعداد بازدید: 527
  • - تعداد بازدیدکننده: 138
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

مراسم تکریم و الگوسازی استاد مصطفی رحیم­ پور برگزار شد

دکتر اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان:

افراد اثرگذار برای پاسداشت فرهنگ بومی، ریشه‌های جامعه محسوب شده و شایسته تکریم و الگوسازی هستند

~/Asset/News/News/Image/Olds/11.jpg

به همت بنیاد نخبگان استان گیلان و همزمان با هفته وحدت، مراسم تکریم و الگوسازی استاد مصطفی رحیم پور شاعر، ترانه سرا و خواننده آوازهای بومی و آئینی گیلانی با همکاری پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و با حضور رئیس، معاونین و اعضای هیات علمی پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان، دانشجویان، مستعدان برتر و نخبگان استان گیلان، رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان، اعضای گروه موسیقی دانشکده معماری دانشگاه گیلان، اعضای شورای اسلامی شهرستان آستانه و سیاهکل، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آستانه و سیاهکل، جمعی از فرهیختگان و شعرای شهرستان‌های استان گیلان و جمعی از دانش آموزان هنرستان موسیقی  در سالن اجتماعات پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان در روز 23 آبان سال جاری برگزار شد.


در ابتدای این مراسم، پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی، آقای دکتر موسوی رئیس پژوهشکده گیلان شناسی ضمن عرض خیر مقدم و گرامیداشت میلاد با سعادت پیامبر اسلام (ص)، تکریم از اساتید و قدردانی از تلاش‌های آنان را موجب الگو سازی برای نسل جوان دانست و با تقدیر از بنیاد نخبگان استان گیلان در برگزاری این مراسم، با تشکر از خالق هستی که کمک نمود تا این مراسم که در واقع احترام به بزرگان جامعه است، در این پژوهشکده برگزار شود. ایشان شعرهای استاد رحیم پور را که از دل و جان و زندگی مردم برخاسته است را برای همه شیرین دانست و آن را مفید برای نسل جوان امروز بیان داشت. آقای دکتر موسوی ترانه‌های آقای رحیم پور را شنیدنی و صدای ایشان را صدای مردم دانست و از استاد رحیم پور به عنوان شاعر مردم گیلان نام برد که مردم گیلان زندگی خود را در آثار ایشان می‌بینند.


پس از آن آقای دکتر اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان طی سخنانی با تبریک ولادت پیامبر مهر و رحمت (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) و عرض تبریک خدمت استاد رحیم پور به مناسبت زادروز ایشان، با بیان اینکه چون برنامه تکریم از این استاد می‌باشد اصل اولیه تکریم را قدر شناسی دانستند. ایشان ضمن تشکر از همکاران بنیاد نخبگان استان گیلان، از رئیس محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی آستانه و سیاهکل که کمک زیادی را در خصوص برگزاری این مراسم نمودند، از خانواده استاد رحیم پور، از پژوهشکده گیلان شناسی بویژه آقای دکتر موسوی که امکان برگزاری این برنامه را فراهم کردند، از حضورهمه میهمانان شرکت کننده تشکر کردند. آقای دکتر اصفهانی با اشاره به اینکه قرار است در این برنامه از یک خادم عرصه فرهنگ و ادب استان گیلان بنام آقای مصطفی رحیم پور تقدیر و تشکر بکنیم افزودند: این بزرگداشت و تقدیر متوجه شخص ایشان است برای ابراز قدردانی از زحمات اثرگذار ایشان. قدردانی از استاد رحیم پور قدردانی از یک انسان عاشق و عالم و عامل و فعالیت‌های اثرگذار ایشان در پاسداشت فرهنگ بومی استان است، ضمن آنکه آقای رحیم پور ایشان انسان بسیار متواضعی هستند و مستغنی از این تشکر و تجلیل‌ها و بزرگداشت‌ها می‌باشند. رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان برگزاری اینگونه برنامه‌ها را بررسی و شناخت زوایای ناشناخته زندگی استاد رحیم پور دانستند و اظهار داشتند: ما این مراسم را اجرا می‌کنیم تا زوایای پنهان و ناشناخته ابعاد شخصیتی استاد را از زبان خودمان به همدیگر منتقل بکنیم، از زبان دوستانش و شاگردانش منتقل بکنیم که بگوییم  هم قدردان شما هستیم و هم به قشر جوان بگوییم که فردی مثل استاد رحیم پور در استان ما حضور دارند که می‌توانند الگویی باشند برای آنان و بخش الگو سازی برای ما بسیار مهم‌تر از تکریم است. 


ایشان در این زمینه اظهار داشتند: هدف بنیاد نخبگان از برگزاری این همایش‌ها، تکریم و الگوسازی از نخبگان و سرآمدان عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، هنری و قرآنی است. تکریم، به فرد تکریم شونده و تجلیل از زحمات او در هر زمینهای که فعالیت میکند برمی‌گردد، اما الگوسازی که وجه غالب فعالیتهای بنیاد است، بر این موضوع تاکید دارد که از فراموش شدن مفاخر علمی و فرهنگی و هنری در گذر زمان و در اثر حوادث زمانه اجتناب شده و از گسست فرهنگی جلوگیری شود.


آقای دکتر اصفهانی در بخش دیگری از سخنان خود از نخبگان استان گیلان به عنوان فرهیختگان و ریشه‌های جامعه نام بردند و بیان داشتند: در زندگی آقای رحیم پور عشق و عمل با هم بودند که سبب موفقیت و سرآمدی ایشان شد. افراد اثرگذاری مانند استاد رحیم پور در پاسداشت فرهنگ بومی، همانند ریشه‌های جامعه بوده و به همین جهت شایسته تکریم و الگوسازی هستند.


پس از آن و پخش کلیپ زنگ درنگ که در خصوص برنامه‌های تکریم برگزار شده نخبگان کشوری می‌باشد، آقای دکتر شاهرضایی مدیر کل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان طی سخنانی با تقدیر از همکاران بنیاد نخبگان استان گیلان، انسان‌های بزرگ جامعه را کسانی دانستند که بزرگی انسان ها را می‌بینند و انسان‌های متوسط برای آنکه بزرگ شوند باید دیگران را نبینند و آدم‌های حقیر بزرگی خودشان را در کوچک کردن دیگران می‌بینند. ایشان با بیان اینکه آقای دکتر اصفهانی و همکارانشان در گیلان انسان‌های بزرگی هستند چون بزرگی استاد رحیم پور را دیدند و قرار است آن را به دیگران منتقل بکنند که این جای تقدیر دارد.


آقای دکتر شاهرضایی قدردانی و قدرشناسی از بزرگان جامعه را مطالعه آثار آن عزیزان دانسته و افزودند: اولین گام در قدرشناسی بزرگان خواندن آثار آنان می‌باشد. ایشان گام دوم در قدرشناسی را الگوسازی آنان بیان داشتند و افزودند: بخش‌هایی از زندگی این بزرگان را با کمک ارشاد و صدا و سیما و شعرای ما برای نسل جوان الگوسازی و برند بکنیم و به نسل جوان هنرمندانه منتقل کنیم. آقای دکتر شاهرضایی موضوع سوم در قدرشناسی از فرهیختگان را پرداختن به موضوع و اهمیت کار آنان دانست و اظهار داشت: صاحب نظران و ادیبان روی آثار اساتید کار بکنند تا رموز موفقیت آنان را برای دیگران بازگو نمایند. مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی قدم چهارم برنامه تکریم را فراهم نمودن زمینه حضور بیشتر فرهیختگان در استان بیان داشت.


در این مراسم همچنین آقای دکتر صفایی رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان و سرکار خانم دکتر نظری مشاور محترم وزیر کشور در امور بانوان و آقای دکتر افروز از دوستان آقای رحیم پور در مقام و منزلت استاد و نقش استاد رحیم پور در زنده نگهداشتن شعر گیلکی و آیینی سنتی بیاناتی ایراد داشتند. پس از آن مراسم با پخش کلیپی از استاد رحیم پور و سخنرانی ایشان و اجرای آهنگی گیلکی توسط استاد ادامه پیدا کرد که با تشویق شدید و ابراز احساسات حضار همراه بود. همچنین گروه موسیقی هنرستان طنین به اجرای موسیقی محلی پرداخت.


در پایان مراسم تمبر یادبود استاد رحیم پور با حضور میهمانان ویژه و همسر و اعضای خانواده ایشان رونمایی شد و از سوی بنیاد نخبگان استان گیلان تابلو فرش مزین به تصویر استاد به رسم یاد بود تقدیم ایشان گردید. همچنین پیام (ارج‌نامه) صادره از سوی قائم مقام محترم بنیاد ملی نخبگان به ایشان اهدا شد. در این مراسم خانم دکتر نظری مشاور وزیر کشور در امور بانوان، مدیر کل امور بانوان استانداری گیلان، اعضای شورای اسلامی شهرستان سیاهکل، دهیار و اعضای شورای اسلامی روستای بیدرون و جمعی از شاعران و سایر اهالی شهرستان سیاهکل و روستای بیدرون (زادگاه استاد)، شعرا و موسیقدانان استان گیلان حضور داشتند.        


گزارش تصویری

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 136426
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم