فراخوانی برای شناخت و تحلیل رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا/ نخبگان مشارکت میکنند
«شناخت و تحلیل گفتمان و رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا» عنوان فراخوانی ملی است که برای مطالعه و تحلیل گفتمان، ذهنیت و شناخت بهترجامعه ایرانی دربحران کرونا و کمک به طراحی گامهای بعدی برای عبور از آن منتشر شده است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ دراین فراخوان سنگ بنای مدلی تازه از مشارکت نخبگان در ترسیم وضعیت، گفتمان، رفتار و ذهنیت جامعه ایرانی برای اثرگذاری بر تصمیمگیریهای مهم کشور گذاشته میشود و در این مدل، تیمهای پژوهشگر و خبره کشور به صورت توزیع شده و گسترده نتیجه تحلیلهای علمی خود را که متکی بر پردازش میان رشتهای دادههای عمومی و بزرگ است، برای تصمیم سازی ارائه میدهند.
این فراخوان دردو مرحله برگزار میشود. در مرحله نخست از 27 اردیبهشت ماه سال جاری تا 27 مرداد ماه ادامه دارد. در این مرحله تیمها بر اساس دادگان فضای مجازی به مدلسازی، تحلیل وتفسیر نتایج در راستای اهداف فراخوان میپردازند و تمرکز برروی دادگان و اخبار عمومی شبکههای اجتماعی و سایتها است.
در مرحله دوم فراخوان که از اول شهریورماه سال جاری آغاز میشود، از حداکثر سه تیم برتر مرحله نخست حمایت میشود تا با وارد کردن اطلاعات موازی، نتایج خود را توسعه دهند.
عبوراز بحران بدون درك و تحليل ابعاد اجتماعی، شناختی، اقتصادی آن ممکن نيست و لازم است تحليل دادهها توسط تيمهای ميان رشتهای انجام شود. برخلاف ديدگاه غالب، تحليل هوشمند دادهها يك كارصرفا پردازشی نيست بلكه معنی يابی در داده است، پس نیاز به همکاری تيم های بين رشته ای مانند هوش مصنوعی، اپيدمولوژی، جامعه شناسی، اقتصادی و روانشناسی به تحليل و تفسير دادگان است.
در این فراخوان، مجموعه دادگان مورد استفاده بالغ بر۲۵ میلیون پست و خبر منتشرشده در فضای مجازی با محوریت کرونا است. این مطالب از کانالهای عمومی تلگرام، صفحات عمومی اینستاگرام و توئیتر و همچنین اخبار داخلی منتشر شده به صورت آنلاین، ازاول بهمن ۹۸ درحال استخراج شده است.
متخصصان علوم داده، سیستمهای هوشمند و متن کاوی به همراه متخصصان علوم شناختی، علوم اجتماعی، روانشناسی، اقتصاد و سایر بخش ها در قالب تیمهای دانشگاهی، شرکتها ، موسسات فعال و تیمهای تخصصی میتوانند در این فراخوان شرکت کنند و پروپرزال خود را برای شرکت در مرحله نخست تا 17 خرداد ماه سال جاری ارسال کنند.
در این فراخوان جوایز ارزنده ای نیزشامل تامین بخشی ازهزینه های پردازشی جهت پردازش کل دادگان و تیم های برگزیده اختصاص یافته است. حمایت و تامین هزینه های دوره شتاب دهی برای تیمهای تخصصی و دانشگاهی نوپا برای تبدیل شده به شرکت دانشبنیان تا سقف ۲۰ میلیون تومان و نیز حمایت از شرکت ها تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در قالب وام بدون بهره برای ایجاد و توسعه دپارتمان داده کاوی هوشمند به توان شناختی از دیگر جوایز اختصاص یافته در این فراخوان است و امکان عقد قرارداد با سه تیم برتر جهت ادامه مسیر و توسعه و تعمیق تحلیلها با استفاده از دادگان موازی فراهم می آید.
تیم داوری از متخصصان حوزههای مرتبط مختلف تشکیل شده و داوری به سفارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با نظارت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی انجام میشود. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در این فراخوان به آدرس اینترنتی https://covidchallenge.cogc.ir مراجعه کنند.