بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1402/11/15 - 11:22
  • - تعداد بازدید: 72
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

به همت بنیاد نخبگان استان گیلان و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان گیلان برگزار شد: تجلیل از دانشمندان، نخبگان و برترین‌های علمی استان گیلان

آیین تجلیل از دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر دنیا، برگزیدگان کنکور سراسری، برترین‌های المپیادهای دانش‌آموزی و برگزیده‌های مدارس خلاقیت و ایده‌پردازی در استان گیلان توسط بنیاد نخبگان استان گیلان و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان برگزار شد.

دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در ابتدای این مراسم ضمن خوش‌آمدگویی به حاضرین با بیان اینکه دانشگاه گیلان نخبگان زیادی را به عرصه علم و فناوری تقدیم کرده است خاطرنشان کرد:  اینکه ما چطور نخبگان و استعدادهای درخشان را شناسایی کنیم و بعد چگونه این نخبگان را در جای خودشان استفاده کنیم یک مولفه بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه گیلان در ادامه عدم استفاده از ظرفیت های نخبگان را موجب سرخوردگی و مهاجرت آنان از کشور دانست و خواستار برنامه‌ریزی مدون بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در این زمینه شد.

حجت الاسلام و المسلمین علی محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان گیلان نیز در این مراسم با تقدیر از بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای تلاش برای شناسایی و تقدیر از نخبگان گفت: برداشتن این قدم‌ها می‌تواند امید را در فضای دانشگاه بیشتر کند.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان گیلان، یکی از مولفه‌های اقتدار را علم برشمرد و دانشگاه را موتور پیشران جامعه دانست.

ایشان در ادامه با بیان اینکه نخبگان سرمایه جامعه هستند به نقش‌آفرینی‌های گیلانیان در طول تاریخ در حوزه‌های مختلف اشاره و تاکید کرد: دشمن امروز با برنامه‌های مختلف در صدد این است که ما این سرمایه‌ها را به فراموشی بسپاریم و لذا برگزاری مراسم‌هایی از این نوع ضمن تشویق می‌تواند موجب ایجاد شور و نشاط در میان جوانان و جامعه علمی کشور بشود.

دکتر فرهاد شیرینی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان در این مراسم گفت: یکی از مهمترین مسائلی که باید در کشور به آن توجه کنیم بحث حفظ جریان نخبگانی است که این موضوع می‌تواند با ارائه برنامه‌های شناسایی، توانمندسازی و کمک به اثر بخشی بیشتر نخبگان میسر شود.

 

وی همچنین افزود: اگر بخواهیم کاری را در مدت زمان کوتاه با هزینه کم و به صورت ماندگار انجام بدهیم باید آن را به اهلش یعنی همان استعدادهای برتر و نخبگان بسپاریم .

دکتر شیرینی با تاکید بر اینکه جریان چرخه نخبگانی می‌بایست به صورت مستمر رصد شود و در این مسیر فرآیندهای موثر در نخبه‌شناسی و نخبه‌پروری بایستی مورد توجه قرار بگیرند گفت: موضوع تکریم یک موضوع مورد تایید عقلی، اخلاقی و فرهنگی است وتکریم به معنای روشن کردن چراغ‌هایی در مسیر حرکت است که راه آینده را به رهروان ما نشان می‌دهد و در ایشان شوق، شعف و انرژی برای اجرای کار ایجاد می­کند، همچنین تکریم و معرفی افراد موفق در ما این انگیزه را ایجاد می نماید که میتوان با امکانات کم هم، کارهای شگرف انجام داد و به همین علت است که یکی از وظایف ما در بنیاد نخبگان، اجرای برنامه‌های تکریم و الگوسازی است.

وی در ادامه افزود در مراسم امروز و برای اجرایی‌سازی این سیاست مهم دانشمندان پراستناد یک و دو درصد برتر دنیا در استان گیلان، حائزین رتبه‌های برتر در کنکور سراسری و المپیادهای علمی و دانش‌آموزان برگزیده مدرسه خلاقیت در استان گیلان تقدیر خواهند شد و در واقع در این مراسم، پیام حفظ جریان نخبگانی را به خوبی می توان مشاهده نمود.

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان با تصریح بر این که استان گیلان به عنوان یک استان پیش‌رو و اثرگذار، نخبگان ارزشمندی دارد که نیازمند حمایت ویژه هستند اضافه کرد: در حال حاضر بنیاد نخبگان گیلان ۵۰۰ نخبه در حوزه‌های مختلف را تحت پوشش دارد، که این امر با کمک خانواده‌ها، نهادهای تصمیم‌گذار، مراکز آموزشی و پژوهشی و نیز حامیان علم و فناوری می‌بایست گسترش بیابد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید کرمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان نیز در این مراسم طی سخنانی ارتقای توان علمی و توجه به نخبگان دانشگاهی را زمینه رشد اقتصادی و مهار تورم در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا عنوان کرد و گفت: هر جامعه‌ای برای دستیابی به جایگاه و قدرت باید به نخبگان توجه داشته و از سرمایه‌های علمی خود حمایت کند.

 

حجت الاسلام دکتر کرمی با اشاره به رتبه برتر علمی ایران در حوزه های تولید دانش و ثبت اختراع در بین کشورهای دنیا ، ضمن تشکر از تمامی افراد  فعال، اضافه کرد : در تمامی کشورهای پیشرفته و فارغ از نوع اندیشه و تفکرشان نقطه آغازین حرکت، تلاش برای پیشرفت علمی بوده است و در این مسیر تمرکز بر دانشگاه، نیروی انسانی نخبه و توانمند و سرمایه‌گذاری بر نخبگان بوده است و از مسیر علم و فناوری رسیدن به تولید مبتنی بر فناوری بومی انجام شده است.

ایشان در ادامه علت موفقیت های چشمگیر علمی و دانش محور در کشور را تلاش برای کسب علم و دانش، خودباوری، همت و دلبستگی عمیق جامعه نخبگانی  به کشور دانستند و بر ضرورت برنامه ریزی و عزم و تلاش همگانی برای حمایت از این حرکت علمی و جامعه نخبگانی کشور تأکید نمودند.

شایان ذکر است در این مراسم دکتر بهرام فلاحتکار استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان به عنوان یکی از دانشمندان دو درصد برتر دنیا، پژوهشگر برتر کشوری و استاد نمونه کشوری به نمایندگی از نخبگان به ایراد سخنرانی  پرداختند. ایشان ضمن تاکید بر نیاز جدی به ورود نخبگان به حل مشکلات مختلف، در مورد ضرورت حمایت جدی از نخبگان و استعداد های برتر مطالبی ارائه نمودند.

 

لازم به اشاره است که در پایان این مراسم از دانش‌آموزان برگزیده مدرسه خلاقیت، حائزین رتبه های برتر در کنکور سراسری و المپیادهای علمی و دانشمندان پراستناد یک و دو درصد برتر دنیا در استان گیلان تقدیر به عمل آمد.

 

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 169733
کلمات کلیدی
مدیر گیلان
خبرنگار

مدیر گیلان