برگی از زندگینامه پروفسور فضل الله رضا
از سوی دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان و با همکاری بنیاد نخبگان استان گیلان در چهل و هشتمین شماره سلسله کتاب های طواف شمع، سخنرانی های ایراد شده در مراسم یادمانی، مجموعه آثار و زندگی نامه پروفسور فضل الله رضا دانشمند فقید برجسته گیلانی و از چهره های مکرم استان گیلان منتشر گردید.
بسم الله الرحمن الرحیم
پروفسور رضا از سال 1346 و بعد از دکتر مجتهدی گیلانی رئیس دانشگاه صنعتی شریف شد و یکسال بعد ریاست دانشگاه تهران را بعهده گرفت و پایه گذار تحول اساسی در سیستم آموزشی دانشگاه تهران و رشد و شکوفایی آن دانشگاه گردید. ایشان طی سالهای 1347 و 1348 سفیر ایران در یونسکو بودند و با دانشگاه سوربن پاریس ارتباطات علمی داشتند. ایشان پس از آن تا سال 1357 سفیر ایران در کانادا بودند که تا پایان عمر با دانشگاههای مهم کانادا در ارتباط بوده و همکاری علمی داشتند. ایشان در ایران عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نیز از چهرههای ماندگار کشور بودند. ایشان همچنین رئیس افتخاری انجمن مهندسی برق ایران، استاد افتخاری دانشگاه تربیت مدرس و رئیس انجمن ایرانیان امریکای شمالی و رئیس انجمن گسترش زبان و ادبیات فارسی بودند. پروفسور رضا ضمن اقامت در کانادا، بارها به ایران مسافرت نموده و با مراکز علمی همکاری داشته و همواره علاقه به ایران را ابراز میکردند.
پروفسور رضا یکی از پایهگذاران نظریه اطلاعات و مخابرات در جهان است و تحقیقات گستردهای در زمینه ظرفیت شنون و ارسال حداکثر اطلاعات در کانالهای مخابراتی نویزدار، نظریه اطلاعات و فرایندهای تصادفی، سیستمهای خطی آنالیز عمومی، نظریه سیستمها و مدارها، نظریه کنترل سیستمهای پویا، فضاهای خطی، انتقال و تلفات انرژی در شبکههای n دهانهای انجام داده است. او همچنین معتقد بود که سنتهای ملی و دینی را نباید به آسانی از دست داد و در وضع کنونی جهان، خردگرایی به تنهایی نمیتواند جوامع جهان سوم را با جهش یک روزه به رده اول اقتصاد و تکنولوژی برساند.