برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر سال 1398 استان گیلان همزمان با هفته پژوهش و فناوری استان گیلان
همزمان با هفته پژوهش و فناوری استان، مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر سال 1398 استان گیلان برگزار شد.
طی مراسمی که به مناسبت هفته پژوهش از سوی فرماندار شهرستان رشت در سالن اجتماعات این فرمانداری برگزار شد، از پژوهشگران و فناوران برتر استان گیلان تجلیل شد.
این مراسم عصر روز چهارشنبه 20 آذر با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری استان گیلان، فرماندار شهرستان رشت، رئیس پارک علم و فناوری استان، مدیر کل فناوری استانداری گیلان و جمعی از پژوهشگران برتر مراکز آموزشی و پژوهشی استان و دانش آموزان برتر استان برگزار شد و طی آن از پژوهشگران و فناوران برتر استان گیلان تجلیل شد.
آقای دکتر اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان با تبریک هفته پژوهش و فناوری، ضمن تشکر از فرمانداری شهرستان رشت بابت برگزاری مراسم از ابتکار انتخاب تمثال زندهیاد پروفسور فضلاله رضا در پوستر و تندیس مراسم تقدیر کردند. ایشان این اقدام را نشان دهنده قدرشناسی استان گیلان از این دانشمند برجسته دانست که علاوه بر جایگاه علمی، به اخلاق و مشی و منش والای انسانی نیز آراسته بودند بودند و این ویژگیها ایشان را در زمره نخبگان قرار میدهد و در بنیاد چنین هدفی دنبال میشود تا چنین نخبگانی خلق و سپس مورد تکریم والگوسازی قرار گیرند تا زنجیره نخبگی تداوم داشته باشد. ما با افتخار ذیل عنوان سازمانی خدمت میکنیم که هدف آن شناسایی، توانمندسازی و زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان است که مخاطبین سخنانم در این جلسه حضور دارند و از مصادیق افرادی هستند که امید نخبگی در آنان میرود. ایشان افزودند بنیاد نخبگان استان گیلان براساس منویات مقام معظم رهبری در سال 1386 شکل گرفته و فعالیتهای آن ذیل سند راهبردی کشور در امور نخبگان سازماندهی میشود.
آقای دکتر اصفهانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشتند: نخبگان طبق تعریف این سند افرادی هستند که ضمن دارا بودن استعداد ذاتی خدادادی، از نظر علمی، فرهنگی و هنری توانمند شده و مهمترین ویژگیشان "اثرگذاری" آنها است. از نظر بنیاد اثرگذاری در نقش آفرینی موثر نخبگان در حل مسائل کشور و جامعه جایگاه والایی دارد و بنیاد نخبگان وظیفه فراهم کردن زمینه برای اثرگذاری نخبگان را بر عهده دارد. طبیعتا در این مسیر نیاز به همکاری نهادهای توانمندساز مثل دانشگاها و پارکهای علم و فناوری و آموزش و پرورش است.
رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان افزودند: امروزه واژههایی مانند اکوسیستم نوآوری و زیست بوم نوآوری خیلی شنیده میشود. طبق تعریف اکوسیستم مجموعهای از اجزای زنده و غیرزنده طبیعی یک محیط است که در تعامل با یکدیگر و تشکیل زنجیره تولید و تبادل انرژی با یکدیگر، اکوسیستم را تشکیل میدهند. اکوسیستم در حالت تعادل پایدار با محیط به اوج یا کلیماکس میرسد. با توجه به فراگیر شدن نوآوری در دنیا و کشور ما و وزیدن نسیم نوآوری که آثار آن برگزاری همین مراسم و همایشها و جشنواره و نمایشگاهها است، برای رسیدن به یک اکوسیستم متعادل و پایدار نوآوری، لازم است زمینه برای اثرگذاری نخبگان بعنوان عوامل زنده و پویای این اکوسیستم فراهم شود. نخبگان پیشبران اکوسیستم نوآوری هستند و فراهم کردن زمینه برای اثرگذاری آنان نیاز به یک هم افزایی دارد و همه ما باید تلاش کنیم تا اجزای این اکوسیستم در استان گیلان تشکیل شده و به تکامل برسد. نشانههای تشکیل این اکوسیستم فقط حضور در همایش، برگزاری مراسم و تقدیر و اهدای تندیس نیست، هر چند این قبیل کارها نیز نمادهای خوبی هستند، ولی ما باید بدنبال نیازمند قوانین و نیازمند تسهیلسازی امور باشیم. یک نخبه مخترع باید بتواند به آسانترین وجه ممکن دانایی خود را به دارایی تبدیل کند. ما علاقمندیم که این شرایط در استان ایجاد شود که الحمدلله آثار این کار با توجه به اهتمام مسئولین استان در هفته پژوهش خود را نشان میدهد.
ایشان ضمن تشبیه اکوسیستم نوآوری به سبک نقاشی "امپرسیونیسم" که هر چه با فاصله دورتر به آن نگاه شده و تمام زوایای آن دیده شود، آن اثر کاملتر دیده خواهد شد، افزودند: اکوسیستم نوآوری همانند یک نقاشی به سبک امپرسیونیسم است و باید تمامی اجزای آن دیده شوند تا مفهوم آن به مخاطبان انتقال داده شود. ایشان در پایان اظهار امیدواری کرد این جلسه زمینه را برای تشکیل اکوسیستم نوآوری در استان فراهم کند.
در این همایش همچنین خانم دکتر تنهایی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان در خصوص اهمیت کاربردی نمودن طرحهای پژوهشی توسط پژوهشگران، آقای دکتر باستی رئیس پارک علم و فناوری استان در خصوص تجارت الکترونیک و کسب و کارهای نوپا و آقای دکتر زاهدی مدیر کل فناوری استان گیلان در خصوص اهمیت استفاده از فناوریهای پیشرفته در استان توسط پژوهشگران و محققان و مدیر کل آموزش و پرورش استان در خصوص اهمیت نیروی انسانی در توسعه استان و تعدادی از پژوهشگران فرهنگ و زبان بومی استان گیلان به ایراد سخن پرداختند. همچنین آقای دکتر مومنی زاده فرماندار شهرستان رشت در جمعبندی مسائل مطرح شده از همکاران خود در فرمانداری شهرستان رشت و بنیاد نخبگان استان، پارک علم و فناوری و دانشگاه گیلان در مشارکت و برگزاری این مراسم تقدیر نمودند و هفته پژوهش را به همه فناوران و پژوهشگران استان گیلان تبریک گفتند.
در پایان با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان از 20 پژوهشگر برتر استان با لوح تقدیر و تندیس هفته پژوهش تقدیر بعمل آمد.