برگزاری بازدید جمعی از استعدادهای برتر استان گیلان به همراه دانش آموزان منتخب، از نیروگاه بادی منجیل با هدف آشنایی استعدادهای برتر با ظرفیتهای علمی و صنعتی استان
دکتر اصفهانی: یکی از برنامههای مهم بنیاد نخبگان استان گیلان آشنایی مستعدین برتر و دانش آموزان با دستاوردها و ظرفیتهای علمی و صنعتی استان است
بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای فعالیتهای علمی و فرهنگی و با هدف توانمند سازی و آشنایی مستعدین برتر و دانش آموزان استعداد برتر با ظرفیتهای علمی، تحقیقاتی و صنعتی استان گیلان و ایجاد امید و انگیزه در بین آنان، برنامه بازدید از نیروگاه بادی منجیل را در روز دوشنبه 25 آذر سال جاری برای تعدادی از مستعدین برتر و دانش آموزان منتخب برگزار نمود. در این بازدید دانشجویان و دانش آموزان از قسمتهای مختلف نیروگاه و توربینهای بادی آن بازدید نموده و در هر قسمت از توضیحات کارشناسان نیروگاه بهرهمند شدند.
در این بازدید آقای دکتر اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان هدف از برگزاری اینگونه بازدیدها را شرح داده و به معرفی دانشجویان و دانشآموزان شرکت کننده پرداختند. ایشان با تشکر از مسئولان نیروگاه جهت فراهم کردن امکان بازدید، خطاب به بازدید کنندگان خواستند فرصت فراهم شده را که از جهت امکانات فنی در کشور منحصر به فرد است، مغتنم داشته و از آن هم جهت ارتقای دانستههای علمی خود استفاده کنند و هم خود را بعنوان مهندسان و کارکنان آینده این صنعت تصور کرده و از هم اکنون برای خود جایگاهی در توسعه کشور ترسیم کنند.
نیروگاه بادی در شهر منجیل استان گیلان قرار دارد. این نیروگاه انرژی جنبشی باد را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. در اوایل دهه هفتاد با تصمیم دولت وقت اقدام به خرید و نصب نیروگاه بادی از کشور دانمارک گردید. در سایت رودبار ۸۷ درصد روزهای سال، باد وجود دارد که در کل ۲/۴ میلیون کیلو وات ساعت برای یک توربین میتوان بدست آورد.
توربینها از سه پره به طول تقریبی ۳۰ تا ۴۰ متر ساخته شدهاند و انرژی جنبشی باد را توسط ژنراتورهایی که در پشت پرهها قرار دارد، به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. در شرایطی که وزش باد مناسب باشد، با چرخش هر کدام از این پرهها مناظر زیبا و دیدنی را بوجود میآورد که توجه هر بینندهای را به خود جلب میکند.نیروگاه های بادی از جمله مراکز تولید انرژی هستند که به دلیل جایگزینی باد به جای سوختهای فسیلی برای تولید برق از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
پس از گذشت چند سال و ارتقای سطح اطلاعات متخصصان داخلی، امروزه توربینهای بادی تا حدود 80 درصد در داخل کشور تولید و در نیروگاه بادی منجیل و پایگاههای اطراف آن که در حال توسعه هستند، نصب میگردد.