بازدید مجازی نخبگان و استعدادهای برتر کشور از کارخانه مدرن فراوری برنج گیلتاز
با هدف آشنایی با تولید و فرآوری برنج و به منظور همکاری استعدادهای برتر کشور و نخبگان با صنایع تبدیلی برنج، بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار میکند:
بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای فعالیتهای علمی، فرهنگی و تحقیقاتی و با هدف آشنایی استعدادهای برتر استان گیلان و سایر استانهای کشور با فرآیند تبدیل و فراوری محصول برنج و تعامل سازنده با صنایع تبدیلی برنج (چالشها و راهکارها)، در نظر دارد برنامه بازدید از کارخانه مدرن فراوری برنج گیلتاز را در روز دوشنبه 10 شهریور سال جاری ساعت 13 – 11 بصورت مجازی برگزار نماید. علاقمندان میتوانند جهت شرکت در این بازدید مجازی به سامانه https://edu.bmn.ir/b/k3x-uvj-dd7 مراجعه نموده و با درج نام و نام خانوادگی وارد سامانه شوند.
دانه برنج پس از برداشت از مزرعه و خرمنکوبی که شلتوک یا شالی (برنج همراه با پوسته) نامیده میشود، به کارخانه برنجکوبی (شالیکوبی) هدایت میشود تا در طی مراحل فراوری به برنج سفید تبدیل شود. این مراحل که در کارخانههای شالیکوبی صورت میگیرد، به ترتیب ذیل میباشد :
- خشکاندن شلتوک، رساندن رطوبت آن به حدود 8 تا 10 درصد
- الک کردن شلتوک، جدا سازی بقایای ساقه و دانههای پوک
- پوستکنی شلتوک، جدا سازی پوسته اولیه و تولید برنج قهوهای
- سفید کردن (پولیش)، جدا سازی سبوس و جنین از دانه برنج قهوهای و تولید برنج سفید
- الک کردن برنج، جدا سازی نیم دانه، شکسته و خردهها و تولید برنج سفید کامل