با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، قانون جهش تولید دانش بنیان بررسی شد
نشست تخصصی همافزایی دانشگاهها و مراکز علمی با صنایع و دستگاههای اجرایی استان گیلان با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار گیلان، رئیس دانشگاه گیلان ، رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان و مدیران کل استانی و صاحبان صنایع و شرکتهای استان توسط دانشگاه گیلان با هدف بررسی روشها و راهکارهای بهرهبرداری صنایع از ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان، در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد.
در این جلسه دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به عدم آشنایی بسیاری از صنایع با ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان که در سال 1401 در مجلس شورای اسلامی مصوب شده گفت: این قانون ظرفیتهای بسیار زیادی برای همکاری صنایع با دانشگاهها، مراکز پارک علم و فناوری و مراکز رشد را فراهم کرده است که موجب گسترش فعالیتهای پژوهشمحور و تحقیقاتی در حوزه تولیدات دانشبنیان خواهد شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رویکرد حمایتی دولت سیزدهم نسبت به فعالیت شرکتهای دانشبنیان، بر ضرورت توجه به تولیدات دانشبنیان برای رسیدن به جهش تولید و نقش همکاری دانشگاه و صنعت در نیل به این هدف تأکید کرد و گفت: از آنجاییکه ارتباط ملموس صنعت و دانشگاه میتواند ظرفیتهای یکدیگر را به تکامل برساند؛ نگاه دانشبنیان و علمی در همه مسائل راهگشا است و فقط در حوزه تولید خلاصه نمیشود که در این راستا گامهای خوبی در دولت سیزدهم برداشته شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه گیلان در حوزه دانشبنیان ظرفیتهای خوبی دارد، گفت: میزان بهرهمندی شرکتهای دانشبنیان از ظرفیتهای این قانون در سال گذشته مبلغی حدود 4.2 هزار میلیارد تومان و سهم استان گیلان از این مبلغ سیزدهم درصد بوده است که عدم اطلاع صاحبان شرکتها و صنایع استان گیلان از ظرفیتهای این قانون بر سهم کم استان اثرگذار بوده است.
دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان با تأکید بر لزوم ارتباطگیری صنعت و دانشگاه، بر اهمیت پژوهشمحوری از سوی دانشگاهیان و نخبگان تأکید کرد و افزود: تربیت نیروی ماهر برای صنعت در اولویت دانشگاهها قرار داشته و بدین منظور پیوند صنعت و دانشگاه برای توسعه و پیشرفت کشور ضرورت دارد.
دکتر عباسی ضمن اشاره به ضرورت تبدیل شرکتها و صنایع به کارگاه آموزشی برای تربیت نیروی متخصص و نخبه تصریح کرد: فرایند توسعه و پیشرفت در کشور با پیوند صنعت و دانشگاه رقم میخورد.
وی با تأکید بر لزوم میدانی کردن حل مسائل واحدهای دانشبنیان افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه فقط با تشکیل جلسه محقق نمیشود و این جلسات بیشتر جنبه مسأله محوری دارد و دانشجویان و صنعت آموزان در مرحله علم آموزی باید به صورت میدانی وارد کارزار شوند.
استاندار گیلان همچنین از احیای ۳۵۰ واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی در این استان خبر داد و اضافه کرد: به واحدهایی که در راستای طرح توسعه گام بر میدارد زمین اختصاص داده میشود.
دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست، ضمن اشاره به حمایتهای استانداری گیلان برای برگزاری نشستهای مختلف نخبگان دانشگاهی با صاحبان صنایع استان، با مهم خواندن رقابت در عرصه صنعت در دنیای حاضر، گفت: با توجه به نیازمندی های صنعت، اگر ظرفیت های علمی دانشگاه با قانون های حمایتی دولت پیوند یابد می توان از ظرفیت های نوآورانه استفاده نمود و بسیاری از مشکلات را حل کرد.
دکتر دوستار با ابراز خرسندی از تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، به گسترش ظرفیت های ایجاد شده برای ارتباط دانشگاه و صنعت اشاره کرد و گفت: تصویب این قانون ظرفیتهای مناسبی را جهت توسعه فعالیتهای تحقیقاتی و فناوری و رشد کسب و کارهای دانش بنیان و تعمیق ارتباط صنعت و دانشگاه ایجاد کرده است که سبب گشایش رابطه واقعی صنعت و دانشگاه خواهد شد.
گفتنی است، در این نشست جزییات ماده 13 قانون جهش تولید دانش بنیان؛ چالشها، بایدها و نبایدهای این قانون توسط معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت تخصصی ارائه شد و همچنین تنی چند از صاحبان صنایع ، نخبگان و استعدادهای برتر و نیز مدیران کل استانی ضمن طرح سوالهای خود به اظهار نظر درخصوص ظرفیت های بهره مندی از این قانون پرداختند.