بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1402/09/13 - 12:04
  • - تعداد بازدید: 157
  • - تعداد بازدیدکننده: 157
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

در میزگرد خبری ایرنا اعلام شد: هدف‌گذاری شناسایی و پرورش ۱۵۰ هزار نخبه دانش‌آموز در کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، یکی از برنامه های هدف گذاری شده این مجموعه به عنوان متولی اصلی حوزه نخبگان کشور را شناسایی ۱۵۰ هزار استعدادبرتر و نخبه حوزه آموزش و پرورش در قالب طرح «شهاب» اعلام کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ، یکی از رویکردهای جدید بنیاد ملی نخبگان را تمرکز بنیاد بر نقش تنظیم گری و جایگاه رگولاتری بین دستگاه ها و تقسیم کار ملی برای رفع مسائل و مشکلات کشور عنوان کرد.
سیدافقهی افزود: در این رویکرد ما نخبه ها و دستگاه های دولتی را با نظارت دفتر رییس جمهور به منظور حل مسائل کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان دور یک میز جمع خواهیم کرد.

وی گفت: در این طرح بنیاد ملی نخبگان با استفاده از ظرفیت و جایگاه قانونی خود تقسیم کار ملی را تعیین و دستگاه ها نیز در برنامه های سالانه خود سهم نخبگان را بصورت شفاف مشخص خواهند کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: بر اساس طرح جدید مسائل تعریف شده برای نخبگان از قبل مشخص خواهد شد و اینها شاخصه هایی است که در این دوره جدید به شکل جدی در حال پیگیری و انجام است.

هدف گذاری شناسایی و پرورش ۱۵۰ هزار نخبه دانش آموز در کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در این میزگرد خبری یکی از برنامه های تعریف و هدف گذاری شده این مجموعه به عنوان متولی اصلی حوزه نخبگان کشور را شناسایی استعدادهای برتر آموزش و پرورش با حداقل ۱۵۰ هزار نخبه دانش آموز در قالب طرح شهاب یا همان شناسایی و هدایت نخبگان اعلام کرد.

سیدافقهی در توضیح بیشتری افزود:به طوریکه این مهم بواسطه استفاده از کانون های مردمی نخبه پرور برای ۱۰۰۰ شهر در سطح کشور هدف گذاری شده است.

وی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان در این هزار شهر تیم کارشناسی خود را برای ارتباط گیری با کانون های فعال با هدف اضافه کردن یک لایه نخبگانی و شناسایی و حمایت از دانش آموزان مستعد و ویژه که آموزش کامل آن در کتاب میزان آمده اعزام می کند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: اگر هم فعال نیستند به ایجاد و فعال شدن این کانون ها کمک خواهند کرد که البته با یک کار مطالعاتی دریافتیم که بخش عمده ای از این کانون ها در بسترمساجد، بسیج و حتی نهادهای خیریه و کانون های تربیتی وجود دارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه، در طرح شهاب سه راس داریم که یک راس آن مجموعه تربیتی استعدادمحور است، تصریح کرد: برنامه ما ایجاد هزار مجموعه استعداد محور تا پایان امسال است که در هرمجموعه تربیتی استعداد محور هم اگر بخواهیم حدود پنج تا شش نفر را حداقل ساماندهی کنیم یک چیزی حدود ۵۰ هزار مستعد را خواهیم داشت و در این لایه می توانیم پوشش دهیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه، در راس دوم هم ۵۰۰ مدرسه را شناسایی کرده ایم، افزود: اینها مدارسی هستند که در برنامه های بنیاد ملی نخبگان همکاری و مشارکت کنند و این مهم از طریق وزارت آموزش و پرورش و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان دنبال می شود.

وی تصریح کرد: اگر این اتفاق بیافتد در چهارنوع مدرسه از جمله سمپاد، مدارس نمونه، هنرستان و مدارس شبانه روزی ۵۰ هزار مستعد را در این لایه تحت پوشش قرار می گیرند. یعنی ۵۰ هزار مستعد در لایه کانون ها و مجموعه های تربیتی و ۵۰ هزار نیز در لایه مدارس، جمع این عدد به ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید.

سیدافقهی همچنین افزود: لایه دیگری هم داریم که ۱۰ هزار نخبه یار را برای تعامل غیرحضوری و آنلاین با دانش آموزان نخبه فعال خواهیم کرد چراکه ممکن است ما نتوانیم یک کانون تربیتی در یک شهر دور افتاده پیدا کنیم لذا ما می آییم یک نخبه یار معرفی می کنیم که با دانش آموز یا دانشجو یک ارتباط مجازی گرفته و روزانه با او در تماس باشد و وضعیت آن فرد را جویا شود و دنبال کند.

وی تصریح کرد: این ۱۰ هزار نخبه یار نیز هر کدام پنج نفر را تحت پوشش قرار می دهند لذا ۵۰ هزار مستعد نیز در این لایه خواهیم داشت. با این حساب ما ۱۵۰ هزار فرد مستعد را در لایه دانش آموزی با طرح شهاب تحت پوشش حمایتی قرار خواهیم داد.

سیدافقهی با بیان اینکه، هم اکنون در طرح شهاب اساسا صفر هستیم، تصریح کرد: برنامه ما این است که تا انتهای امسال بتوانیم این عدد را به ۱۵۰ هزار نخبه برسانیم نه اینکه اینها به فعلیت رسیده باشند، بلکه باید در ابتدا زمینه ها را فراهم کنیم که کار پرورش این ۱۵۰ هزار نخبه شروع شود. اینکه تا چه میزان به ثمر برسد گامی است که در لایه و برنامه های بعدی مشخص خواهد شد.

وی افزود: البته این ناظر به حوزه دانش آموزی است و از بخش های مختلف از جمله تحصیلی، مهارتی، فرهنگی و معرفتی برخوردار است و برای هرکدام از این بخش ها در آیین نامه شهاب بصورت مفصل تعریف شده و ما به ازای این سرفصل ها اقداماتی را طراحی می کنیم مثلا در حوزه تخصصی علمی دانش آموز چه اقداماتی می تواند کمک بدهد به اینکه دانش آموز مستعد بیاید و یک جهشی پیدا کند نسبت به دانش آموزانی که مستعد نیستند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در لایه فرهنگی، معرفتی، بصیرتی و اعتقادی نیز به معنای اجتماعی سرفصل هایی با جزئیات تنظیم شده هنوز ما رونمایی نکردیم چراکه این جزئیاتی دارد که انشالله درحال تکمیل و نهایی شدن است و به زودی رونمایی خواهد شد.

سیدافقهی در توضیح بیشتری در خصوص انتخاب افراد مستعد برای ورود به لایه های مختلف گفت: به عنوان مثال برخی استعداد ورود به لایه های نظری علمی و ورود به دانشگاه ها برای ادامه تحصیل دارند و یا لایه مهارتی یعنی اینکه بچه ها در مدارس وارد فضاهای یک مقدار کاربردی تر شوند، افرادی که هنرمندها، هنرور یا صنعتگر های خوبی می شوند.

وی افزود: لذا درحال حاضر ناظر به اینها در سند راهبردی نخبگان بحثی داریم که شاید کمتر به آن توجه شده و آن حوزه های خود سند است. سند آمده شش حوزه کلان را از جمله حوزه علم، فناوری، فرهنگی، ادبی، مدیریتی و حوزه اقتصادی تعریف کرده که در این شش حوزه ما باید به عنوان بنیاد ملی نخبگان، نخبه تعریف کنیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: این بدان معنی است که به عنوان مثال ما نخبه مدیریتی در کشور داریم که این نخبه را باید شناسایی، تربیت و توانمند کنیم و به قله برسانیم.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 168557
کلمات کلیدی
مدیر گیلان
خبرنگار

مدیر گیلان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید