نشست هم اندیشی استاندار گیلان با رئیس محترم بنیاد نخبگان و نخبگان دانشگاهی استان گیلان
نشست هم اندیشی استاندار محترم استان گیلان با نخبگان دانشگاهی با حضور رئیس محترم بنیاد نخبگان گیلان ، روسای محترم دانشگاههای استان گیلان و برخی از استادان نخبه و استعدادهای برتر برگزار شد.
در ابتدای این نشست آقای دکتر شیرینی ضمن تشکر از استاندار گیلان به جهت حضور در این جلسه ضمن تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت نخبگان در حل مسائل و چالش های استان گیلان و با اشاره به اینکه موضوع استفاده از ظرفیت نخبگان هم اکنون به عنوان یک مطالبه عمومی در جامعه مطرح است با تشریح تعدادی از طرح های بنیاد نخبگان آمادگی این بنیاد را در کمک به حل چالش های استان گیلان اعلام نمود.
جناب آقای دکتر عباسی استاندار محترم گیلان در این نشست با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای علمی نخبگان و نظرات آنان در بخشهای مختلف نظیر رفع مشکلات زیست محیطی استان گفت: اقتصاد پایدار و دانش بنیان تنها با بهره گیری از ایده ها، راهکارها و توانمندی های نخبگان میسر می شود و نشستهای تعاملی با نخبگان همچنان ادامه می یابد.
وی یافتن راهکارهای نوین برای برون رفت از عمده ترین چالشها و تهدیدات استان بویژه در حوزه محیط زیست و مدیریت پسماند را از دیگر نتایج بهره گیری از ظرفیت نخبگانی استان عنوان کرد و افزود: نیروی انسانی خلاق و کارآمد در گیلان سرشار و متعدد است و بدنه اجرایی استان مصمم است از این ظرفیتها در راستای برون رفت از محدودیتها و تسریع در روند توسعه پایدار و دانش بنیان بهره گیری نماید.
ایشان با اشاره به مشکلات ۴۰ ساله محل دفن زباله در منطقه سراوان رشت به عنوان یکی از مشکلات زیست محیطی به جامانده از گذشته اظهار کردند: با اجرای ساماندهی و بهسازی این محل اکنون اقدامات خوبی انجام گرفته و کارها رو به جلو است.
دکترعباسی با بیان اینکه موضوع پسماند در گیلان و مازندران نسبت به بقیه استانهای کشور متفاوت است، اضافه کرد: رطوبت بالا، سبک زندگی و تولید پسماند این تفاوت را موجب شده است؛ از اینرو برای رفع مشکلات زیست محیطی همه باید کمک کنند.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه موضوعات باید به صورت مساله محور مورد توجه قرار بگیرند، خاطر نشان کرد: باید به سمت دانشگاههای نسل سوم، چهارم و پنجم گام برداریم.
وی در همین راستا، تشکیل گروه های اندیشه ورز در استان را الزامی دانست و افزود: روند تعامل و هم اندیشی با جامعه نخبگانی استان بیش از پیش پیگیری و تعمیق خواهد شد.
استاندار گیلان با مهم دانستن نقش گروه های اندیشه ورز در همه زمینهها و بهرهمندی از اندیشههای نخبگان برای توسعه و تعالی استان اضافه کرد: برای دستیابی به توسعه پایدار به اندیشههای پاک و خلاق نخبگان نیاز است از اینرو در بهرهگیری از توانمندیهای آنان نباید غفلت شود.
دکتر عباسی با اشاره به اهمیت تحقیق و با تاکید بر اینکه همه کارها باید بر اساس پژوهش انجام شود، اظهار کرد: برای توسعه در استان همه کارها باید بر اساس پژوهش انجام شود چراکه در غیراینصورت ضریب خطا افزایش پیدا می کند.
وی با تاکید بر اینکه دستگاههای اجرایی باید بخشی از بودجه و اعتبارات خود را به سمت پژوهش سوق دهند، اضافه کرد: زمینه تجاریسازی پژوهشها در استان باید فراهم شود.
در ادامه این نشست هم اندیشی که بیش از دو ساعت طول کشید، استادان و نخبگان دانشگاهی استان ضمن بیان نظرات خود در خصوص لزوم بهره گیری از ایده های خلاقانه و فن آورانه در روند برنامه ریزی و تعیین اولویت های توسعه گیلان، بهره گیری از پژوهشهای محافل علمی، لزوم تغییر رویکرد آموزش محوری به خلاقیت پروری، تعامل بیشتر بخشهای دولتی با نخبگان و مراکز دانشگاهی، حمایت و پشتیبانی از دانشگاه ها در قالب ارتقاء امکانات و تجهیزات پژوهشی و آزمایشگاهی و همچنین تلاش برای عملیاتی کردن ایده های نوآورانه و خلاقانه در راستای تجاری سازی ابداعات، آمادگی خود را برای همکاری و همراهی با دولت برای تسریع در روند تحقق توسعه و برون رفت از مشکلات اعلام کردند.
نظر دهید