بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1401/03/17 - 13:08
  • - تعداد بازدید: 199
  • - تعداد بازدیدکننده: 198
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفت‌‌وگو با ایرنا: هدف بنیاد ملی نخبگان مرجعیت نخبگان در ساختار حکمرانی کشور است

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت:‌ هدف اصلی بنیاد تلاش هرچه بیشتر برای مرجعیت و تثبیت جایگاه نخبگان در مدیریت تحولات و ساختار حکمرانی در کشور است که برای نیل به این هدف باید گفتمان نخبگانی در کشور شکل گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ناصر باقری‌مقدم  مهمترین هدف اقدامات و برنامه‌های این بنیاد در سال جاری را تثبیت جایگاه نخبگان در ساختار حکمرانی کشور عنوان کرد و گفت: تمام این برنامه‌ها بر مبنای دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب و کارشناسان در سال‌های اخیر طراحی و تدوین شده است.

وی، غفلت از برنامه‌های کوتاه‌مدت را برای کشور آسیب‌ زا دانست و تاکید کرد: نباید به بهانه برنامه‌های بلندمدت از اقدامات مهم اما کوتاه‌مدت غافل شد، ضمن اینکه مجموعه برنامه‌های توسعه در بخش های مختلف باید به شکل منسجم و البته متنوع دنبال شود.

باقری‌مقدم با بیان اینکه اجرای دقیق استراتژی از تدوین استراتژی مهمتر است، ادامه داد: مهمترین و اولین عامل در اجرای دقیق استراتژی، اعتقاد و باور به اصل استراتژی است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در تمام برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان در سال جاری نظام شاخص و پایش اجرایی خواهد شد؛ به این معنا که همه اقدامات از جمله برنامه‌های محوله به بنیادهای نخبگان استانی با شاخص‌های مشخص مورد پایش قرار خواهند گرفت. 

وی تاکید کرد: هدف بنیاد ملی نخبگان مرجعیت نخبگان در مدیریت تحولات کشور است که برای نیل به این هدف باید گفتمان نخبگانی در کشور شکل گیرد که البته تثبیت جایگاه نخبگان در ساختار حکمرانی کشور مهمترین عامل در ایجاد این گفتمان است. همه این اهداف در سایه مطالبه عمومی بر مبنای بکارگیری نخبگان محقق می‌شود.

باقری‌مقدم در ادامه درباره شعار سال تصریح کرد: بحث شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت بالایی در اشتغال نخبگانی برخوردار است؛ چرا که نیروی انسانی نخبه و متخصص، زیربنای ساختاری و فکری و در یک کلام موتور محرک یک شرکت دانش‌بنیان است؛ پس برای رونق این بخش در کشور، حفظ و نگهداشت نخبگان و بکارگیری توانمندی و دانش این افراد یک اصل است. به بیان ساده‌تر، بدون حضور فعال و بکارگیری نخبگان و دانشگاهیان، اساساً شرکت دانش‌بنیان معنای ماهوی ندارد. 

وی در ادامه افزود: از این رو در کنار مبحث استخدام موثر در دستگاه‌های اجرایی، یکی از راه‌هایی که به اشتغال نخبگان منتج می‌شود، حضور نخبگان در شرکت‌های دانش‌بنیان یا راه‌اندازی و ایجاد شرکت در این عرصه است.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: از طرفی، مشکلات کشور خاصه چالش‌های کلان در بخش‌های مختلف کاملاً مشخص است و کشور به این بلوغ رسیده که تنها راه حل آنها، حضور فعال و اثرگذار نخبگان و استعدادهای برتر است.

وی افزود: با این نگاه می‌توان حضور نخبگان را در چرخه شرکت‌های دانش‌بنیان را نه تنها یک انتخاب، بلکه یک الزام دانست. این حضور می‌تواند به تدریج هم به لحاظ کمی و هم کیفی، سبب توسعه این شرکت‌ها شود که این مهم دو نتیجه اثربخش دارد؛ اول اینکه کشور به دلیل تولید محصولات و ارائه خدمات دانش‌بنیان با سرعت بیشتری به سمت توسعه حرکت می‌‎کند و دوم اینکه ظرفیت‌های جدیدی برای استخدام نخبگان ایجاد می‌شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در عین حال رسیدن به این هدف را به طور حتم نیازمند ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری دقیق و صدالبته تبدیل شدن آن به یک مطالبه دانست.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 158441
کلمات کلیدی
مدیر گیلان
خبرنگار

مدیر گیلان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید