بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1401/07/24 - 09:56
  • - تعداد بازدید: 169
  • - تعداد بازدیدکننده: 169
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در نشست خبری دوازدهمین همایش ملی نخبگان: رقم واقعی نخبگان ایران باید یک میلیون نفر باشد

باقری‌مقدم گفت: در پایگاه‌های اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان 50 هزار نفر نخبه شناسایی شده‌اند که بر اساس نرم‌های بین‌المللی و اینکه هر جامعه یک درصدش را نخبگانش تشکیل می‌دهند، رقم واقعی نخبگان ایران باید حدود یک میلیون نفر باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، دکتر ناصر باقری‌مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در نشست خبری دوازدهمین همایش ملی نخبگان، از برنامه‌های بنیاد و رسالت بنیاد ملی نخبگان گفت و برای شروع اینگونه طرح موضوع کرد: «بحث اینجا این است که به فرموده رهبری چگونه نخبگان مدیریت تحولات کشور را به دست بگیرند؟»

به گفته‌ی باقری‌مقدم در پایگاه‌های اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان 50 هزار نفر نخبه شناسایی شده‌اند که بر اساس نرم‌های بین‌المللی و اینکه هر جامعه یک درصدش را نخبگانش تشکیل می‌دهند، رقم واقعی نخبگان ایران باید حدود یک میلیون نفر باشد. که در نسبت به تعداد 50 هزار نفری نخبگان شناسایی شده توسط بنیاد ملی نخبگان، هنوز ایجاد هسته اولیه حکمرانی نخبگان به عنوان یک هدف در کشور دست یافتنی نیست، مگر اینکه حامعه نخبگانی کامل شناسایی شوند.

باقری مقدم در ادامه از رویکرد سه سال آینده و راهکارهای بنیاد برای شناسایی بهتر نخبگان سخن به میان آورد و گفت: برای اینکه نخبگان بیشتری بدون کاهش استانداردهای نخبگی شناسایی شوند و برای افزایش جامعه نخبگانی، راهکارهایی شناسایی کرده‌ایم.

او به نخبگان شناسایی نشده اشاره کرد که دارای ظرفیت‌های علمی، صنعتی، هنری، کارآفرینی و ... هستند اما خود را عرضه نمی‌کنند و شناسایی آن‌ها وظیفه بنیاد ملی نخبگان است.

در ادامه قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یکی از راه‌های شناسایی نخبگان را تنوع بخشی به شیوه‌نامه‌های شناسایی نخبگان دانست و گفت: «رویکرد تاکنون تحقیقات دانشگاهی و علمی بوده اما نخبگان در ساحت‌های دیگر مثل همین حوزه رسانه و حوزه‌های دیگر هم باید شناسایی شوند و چه بسا این نخبگان گاه بهتر به جهت دهی صحیح اجتماعی کمک کنند.»

رویکرد دیگری که باقری مقدم از آن برای نقشه‌ی راه بنیاد ملی نخبگان سخن می‌گوید، لزوم ایجاد تغییرات راهبردی برای اثربخشی نخبگان است: «فراهم شدن زمینه افزایش اثربخشی نخبگان در امور اجتماعی با اشتغال آنان در دستگاه‌های دولتی و کانون های تفکر و تصمیم‌گیری و زمینه اشتغال در شرکت های دانش بنیان بخش خصوصی.»

توجه ویژه به نخبگان علوم انسانی و علوم پایه از دیگر محور سخنان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بود: «به جز نخبگان علم و فناوری که تا کنون مورد توجه قرار گرفته‌اند، در حوزه علوم انسانی و علوم پایه نیز دنبال ساز و کار اثربخشی نخبگان هستیم که برای حل مشکلات کشور از آنان بهره ببریم.»

او بر ضرورت ایجاد بسترهای جدید برای نخبگان رشته‌های مختلف در رشته‌هایی مثل جامعه شناسی، فلسفه و... تاکید کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین ابراز امیدواری کرد که بنیاد ملی نخبگان بتواند مقدمه‌ی جذب دوباره نخبگان مهاجرت کرده از کشور را فراهم کند: «مهاجرت و گردش نخبگان در دنیا امر طبیعی است. دلیل اصلی آن هم نیاز نخبگان به استفاده از علوم روز در دنیاست. بنیاد ملی نخبگان هم به این منظور کمک می‌کند برای ایجاد فرصت‌های مطالعاتی و سپس برگشت فرد نخبه به کشور به طور دائم یا موقت که از نتایج تخصص و علم افراد نخبه در پروژه‌های مشترک یا جذب هیات علمی و یا ایجاد شرکت های دانش بنیان استفاده شود.»

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 161555
کلمات کلیدی
مدیر گیلان
خبرنگار

مدیر گیلان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید