سردار حاجیزاده: نخبگان برای پاسخ به نیازهای کشور پای کار باشند/ طرحها و ایدههای نخبگانی همواره دلسوزانه تلقی میشود
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه گفت: اساتید دانشگاهها و نخبگان میتوانند ضمن اولویت بندی پروژههای کاربردی، تمرکز نسبت به آنها تا حصول نتیجه را در دستور کار قرار دهند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سردار امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: همکاری دانشگاه و حوزه دفاع در کشور از همان دوران دفاع مقدس شکل گرفته است به طوری که اولین گروه نقشه برداری در حوزه موشکی در دوران دفاع مقدس از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بوده است.
سردار حاجی زاده تصریح کرد: در حوزههای همکاری دانشگاه و دفاع، به موفقیتهای خوبی رسیدهایم و به جرأت میتوان گفت اگر ما از وارد کننده سیم خاردار به صادر کننده فن آوری رسیدهایم و با طی مرزهای دانش، دشمن را در فاصله بیش از هزار کیلومتری با هوش مصنوعی از پای درآوردیم، از ارتباط با دانشگاه حاصل شده است، در عین حال با وجود روابط قوی سپاه با دانشگاهها باید بپذیریم ظرفیت بهره برداری نیروهای مسلح در مقابل اقیانوس توانمندهای دانشگاهی ناچیز است و باید کل کشور از این ظرفیت تعیین کننده و در دسترس استفاده کنند.
وی با بیان اینکه درصد زیادی از اتلاف سرمایههای کشور در برخی از برههها، ناشی از سو مدیریت و یا پروژههای تحمیلی بوده است، گفت: باید در دانشگاه، پایان نامهها و پژوهشها به سمت رفع این گونه مشکلات سوق پیدا کند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه راندمان پایین در برخی از عرصهها را از بی تدبیری و طرحهای تحمیلی دانست و به اساتید دانشگاه خاطر نشان کرد: با توجه به درخواست کمک دولت و رئیس جمهور محترم از دانشگاهها علاوه بر بخشهای دانش بنیان، برای حل معضلات در عرصه مدیریتی کلان کشور نیز کمک فکری بدهید زیرا طرحها و ایدههای دانشگاهیان و نخبگان کشور، همواره دلسوزانه و فراجناحی تلقی میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به واقعیتهای امروز جهان و افق پیش رو، ما محکوم به انجام کار و تحقیقات فضایی هستیم و این یکی از مؤلفههای قدرت هر کشور است که پیامدهای آن در زمینههای مختلف کشاورزی، کنترل سیل و … راهگشا میباشد.
سردار حاجی زاده در خصوص اکوسیستم و سلامت انسانی و محیط زیست، تعامل بین دانشگاهها و هوا فضا و انتقال تجارب و باور پذیری و اعتماد به نفس به نخبگان را حائز اهمیت بالا توصیف و گفت: نیروی هوا فضای سپاه هم از جنبه تکنیکی و تجهیزاتی و هم کاهش اثرات سو و امواج راداری از استانداردهای بسیار بالایی برخوردار است و مطالعات فراوانی در این زمینه از جمله کاهش توان خروجی رادارهای بومی نسبت به توان خروجی رادارهای غیری بومی که در گذشته مورد استفاده قرار میگرفت، داشته است.
وی در ادامه گفت: اساتید دانشگاهها و نخبگان میتوانند با اولویت بندی پروژههای کاربردی و تمرکز نسبت به آنها تا حصول نتیجه را در دستور کار قرار دهند.
سردار حاجی زاده با تاکید بر اینکه امنیت ایران بومی و در حد عالی است و ما از کارهای خیلی سخت در زمینه دفاعی و نظامی عبور کردهایم، گفت: در حوزه فضایی در کمتر از سه سال ماهواره را در مدار قرار دادیم، در تولید رادار جز ۲۰ کشور برتر جهان هستیم و در زمینه پهپاد و موشکهای نقطه زن در زمره قدرتهای برتر هستیم، اینها هیچکدام اتفاقی و تصادفی نبوده بلکه با هدف گذاری دقیق، مدیریت نظام مند، تمرکز و استعداد یابی و اقدام جهادی و در تعامل با نخبگان و دانشگاههای کشور به این نتایج دست یافتهایم و با این فرمول میتوان مشکلات کشور را در سایر حوزهها نیز مرتفع کرد و منشأ همه این دستاوردها دانشگاهها و نخبگان این مرز و بوم هستند که برای پاسخ به نیازهای کشور بایستی همچنان پای کار باشند.
نظر دهید