دهقانی فیروزآبادی خبر داد: بستههای حمایتی ویژه برای مجموعههای دانشمحور تعریف میشود
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری از ارائه بستههای حمایتی ویژه به فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در بازدید از مرکز رشد پرسیس ژن درباره جزییات بسته حمایتی از مجموعههای دانشمحور، گفت: تصمیم داریم در این بسته حمایتی انواع خدمات و تسهیلات مختلف را به مجموعههای فناورانه به صورت متمرکز ارائه کنیم. اعتقاد داریم این کار تاثیرات مثبت زیادی خواهد داشت.
وی افزود: پرسیس ژن یک مجموعه موفق در صنعت دارو است و دستاوردهای قابل توجهی برای کشور دارد که باید تلاش کنیم این مدل موفق را به دیگر صنایع هم تسری دهیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری با تاکید بر حمایتهای ویژه معاونت علمی از این مجموعه برای تولید سریعتر محصولات جدید، بیان کرد: در واقع پرسیس ژن یک مرکز نوآوری واقعی است که بر مبنای شناخت و کشش بازار اقدام به تولید محصول میکند. این مدل موفق باید به دیگر صنایع بزرگ هم معرفی شود.
وی با اشاره به اینکه ضرورت دارد مدل کاری این مجموعه به جریانی اثرگذار در صنایعی چون خودرو، نفت، پتروشیمی، نساجی و غیره بدل شود، افزود: صنایع با این مدل کاری میتوانند به شکل واقعی توسعه فناورانه و نوآورانه خود را رقم بزنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری به مدیران شتاب دهنده و مرکز رشد پرسیس ژن توصیه کرد با برگزاری دوره های آموزشی متعدد زمینه آشنایی صنایع بزرگ با این مدل کاری را فراهم کنند.
ایجاد کارخانههای نوآوری در حوزههای سختافزاری ضروری است
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری از تیمها و مراکز مستقر در کارخانه نوآوری آزادی نیز دیدن کرد و از نزدیک با دستاوردهای ۴ ساله بزرگترین مرکز استقرار استارتاپها در خاورمیانه آشنا شد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در این بازدید با اشاره به ضرورت تداوم حمایت از تیمها و جوانانی که در این کارخانه مستقر هستند و در اقتصاد کشور نقش آفرینی میکنند، گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر فعالیت فناوران و تیمها در حوزههای نرم افزاری بسیار چشمگیر بوده و توفیقات خوبی در این عرصه به دست آمده است.
وی افزود: بیشتر تیمهای مستقر در کارخانه آزادی در حوزه نرم افزاری چون اقتصاد دیجیتال، تولید محتوا، اینترنت اشیا و غیره فعالند و دستاوردهای آنها ارزشمند است و تاثیر مثبتی در اقتصاد کشور دارد و این مورد لازم است باسرعت و حمایتهای ویژه توسعه یابد.
به گفته دهقانی فیروزآبادی، امروز کشور نیاز دارد که کارخانههای نوآوری در حوزه سختافزاری هم ایجاد شود تا در کنار دستاوردهای به دست آمده در حوزه نرمافزاری به نیازهای فناورانه کشور در حوزه سخت هم پاسخ داده شود.
وی بر تداوم حمایتها از زیست بوم فناوری و نوآوری تاکید کرد و گفت: مسیر طی شده در این راه مطلوب بوده و محصولات تولید شده و خدمات ارائه شده به بخشی از نیازها پاسخ داده و امروز ضروری است که صنایع بزرگ را هم به این توانمندیها متصل کنیم.
کارخانه نوآری آزادی
کارخانه نوآوری آزادی کار خود را از سال ۹۷ آغاز کرد و امروز به عنوان بزرگترین مرکز استقرار استارتآپها در خاورمیانه و شمال آفریقا در فضایی به مساحت ۱۸هزار و پانصد متر مربع در غرب پایتخت میزبان حدود ۲ هزار نفر و ۷۷ تیم فعال در برنامههای شتابدهی است و از ابتدای فعالیت این کارخانه تاکنون ۱۷۹ محصول فناورانه و خلاق در این مجموعه تولید شده که حاصل سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیاردتومانی حامیان و بانیان آن است.
برای برخورداری از یک محیط زیست سالم، به دو بازوی قدرتمند نیروی انسانی و فناوری نیاز داریم
بیستمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تقدیر از شرکتهای دانشبنیان و فناور این حوزه پایان یافت.
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با بیان اینکه محیط زیست سالم، محور و مبدا توسعه پایدار است عنوان کرد: شعار این رویداد محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه، شعاری بسیار فاخر است که نشان میدهد دست اندرکاران برگزاری این رویداد، نگاهی بلند و فناوریمحور دارند. برای برخورداری از یک محیط زیست سالم، به دو بازوی قدرتمند نیروی انسانی و فناوری نیاز داریم.
دهقانی فیروزآبادی افزود: تمام فعالیت هایی که در حوزههای مختلف انجام می دهیم، همگی در نهایت برای برخورداری از زندگی بهتر است و زندگی خوب در بستر محیط زیست سالم سبز و آرام و مترقی محقق می شود. باید برای برخورداری از یک محیط زیست سالم و پویا تلاش کنیم و اگر تلاش هایمان در این مسیر باشد موفق بوده ایم. بنابراین، محیط زیست باید در راس همه برنامه های توسعه ای فناورانه و صنعتی باشد.
راهکار رهایی از چالشهای زیستمحیطی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری راهکار رهایی از آسیبهای واردشده به محیط زیست را تکیه به نوآوری و فناوری شرکتهای دانشبنیان دانست و افزود: بشر به مدت سال های طولانی به محیط زیست خود آسیب زده و مسایلی از جمله خشکسالی، از بین رفتن منابع طبیعی و آلودگی هوا را به دنبال داشته است که رفع آن ها دو راه دارد. نخستین راهکار این است که هزینه های هنگفتی صورت بگیرد تا شرایط ایده آل قبلی بازگردد؛ کاری که عملاً ناممکن است و بنابراین، تنها انتخابی که داریم بهرهمندی از راهکارهای نوآورانه است.
دهقانی فیروزآبادی، با تاکید بر اینکه راهکارهای فناورانه سبز و راهحل های نوآورانه هستند که میتوانند به کمک حل مشکلات محیط زیست بیایند، عنوان کرد: در این فضایی که محیط زیست ایجاد میکند فرصتهای اشتغال و ارزش آفرینی بسیاری داریم و کسب و کارهای نوآفرین و دانشبنیان بسیاری بر حوزه محیط زیست متمرکز شدهاند، چراکه بسیاری از مسایل محیط زیستی جز روشهای نوآورانه، راه حل دیگری ندارد.
وی افزود: اگر سازمان محیط زیست نیازها و مسایل و اولویتهایش را به شرکت های دانش بنیان و فناور واگذار کند قطعا شاهد تحولی در این حوزه و حل مسائل زیست محیطی با کمک روشهای نوآورانه خواهیم بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان و فناور میتوانند راهکارهای نوآورانه برای نیازهای اولویتدار و چالشهای کلان حوزه محیط زیست ارائه دهند، ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست با ایفای نقش نظارتگری و تنظیمگری خود میتواند به توسعه کسب و کارهای سبز و نوآور، که اشکالات و معضلات ایجاد شده توسط کسب و کارهای آلاینده و صنعتی را برطرف کنند، کمک کند.
وی ادامه داد: در هزینه هایی که برای حل مشکلات آلایندگی صنایع، از پسماندها گرفته تا آلایندگی و سایر مشکلات در نظر گرفته شده، باید نقش پررنگ نوآوری دیده شود. صندوقهای ملی و منابع خرد و کلان باید با یکدیگر هم افزا شوند تا کاری کلان در این عرصه صورت بگیرد.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: اگر قبول داریم محیط زیست یک اولویت است باید توجه و تمرکز فعالیت هایمان را بر این حوزه متمرکز کنیم. آمادگی داریم تا عوارض آلایندگی در صندوق ملی محیط زیست تجمیع و با همکاری صندوقهای پژوهش و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در مسیر توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و فناور سبز و محیط زیست محور صرف شود.
تقدیر از شرکتها و صنایع فعال در حوزه محیط زیست
در بیستمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست با شعار «محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه»، ۷۴ شرکت حضور داشتند و دستاوردهایشان را ارایه کردند.
در این رویداد با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، از شرکتهای دانشبنیان زیستکره، فناوریهای پایش آلودگی هوا آب، جهاد دانشگاهی، دانشگاه علم و صنعت، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، نفت بهران، پتروشیمی پردیس و پتروشیمی زاگرس تقدیر شد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید