دستگاه تشخیص خودکار ناهنجاری سیگنال قلب طراحی و ساخته شد
دستگاه تشخیص خودکار ناهنجاری موجود در سیگنال قلب )Cardiac arrhythmia) در قالب طرح شهید احمدیروشن طراحی و ساخته شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مرتضی ولیزاده؛ عضو هیئتعلمی گروه مخابرات دانشگاه ارومیه با همکاری تیم تحقیقاتی خود موفق به طراحی و ساخت دستگاهی شدهاند که با بهرهگیری از هوش مصنوعی و آنالیز سیگنالهای قلبی بیماران، قادر به تشخیص خودکار ناهنجاریهای موجود در سیگنال قلب است.
این پروژه با حمایت بنیاد ملی نخبگان و در قالب چهارمین دوره طرح شهیداحمدی روشن اجرایی شده است. این پروژه در پاییز سال ۱۳۹۸ آغاز و فاز اولیه آن در شهریور سال ۱۳۹۹ به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
اهمیت دستگاه تولید شده
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیماریهای قلبی و عروقی عامل حدود ۳۱ درصد از مرگ و میر در جهان است که ۸۲ درصد از این تعداد، مرگ و میر در کشورهای با سرانه درآمد کم یا متوسط رخ میدهد که علت آن هزینه بالای تهیه الکتروکاردیوگرامهای با کیفیت بالا و کمبود پزشک متخصص برای خواندن و تفسیر سیگنالهای قلبی است.
الکتروکاردیوگرام ابزاری برای ضبط فعالیتهای قلبی و تشخیص ناهنجاریهای مختلف در عملکرد قلب است. طبقهبندی ضربانهای ناهنجار قلب در سیگنال ECG کاری چالش برانگیز و وقتگیر است و چون انجام آن بصورت دستی انجام میشود، مستعد خطا است. طی سالیان اخیر تلاشهای گستردهای برای طبقهبندی خودکار و با قدرت تشخیص بالای این سیگنالها صورت گرفته است.
استفاده از این دستگاه باعث کاهش زمان تحلیل سیگنال توسط پزشک و کاهش خطای انسانی میشود.