بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1399/04/28 - 17:21
  • - تعداد بازدید: 160
  • - تعداد بازدیدکننده: 100
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دانشگاه‌ها با مشارکت در تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان جهش در فناوری را رقم می‌زند

مراکز دانشگاهی می‌توانند با مشارکت در تاسیس شرکت دانش‌بنیان، دانش تولید شده در دانشگاه را به محصولات دانش بنیان قابل عرضه به مصرف کنندگان تبدیل کنند. این مسئله، یک فرصت استثنایی برای مراکز علمی کشور ایجاد کرده است که با تولید علم، ارزش افزوده ایجاد کنند

~/Asset/News/News/Image/News/استرس/NewFolder/000125.jpg
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراکز دانشگاهی می‌توانند با مشارکت در تاسیس شرکت دانش‌بنیان، دانش تولید شده در دانشگاه را به محصولات دانش بنیان قابل عرضه به مصرف کنندگان تبدیل کنند. این مسئله، یک فرصت استثنایی برای مراکز علمی کشور ایجاد کرده است که با تولید علم، ارزش افزوده ایجاد کنند.

 

 صدها، دانشکده، آزمایشگاه دانشگاهی و مراکز علمی وابسته به دانشگاه‌های دولتی و خصوصی در کشور وجود دارد. بسیاری از این مراکز علمی برای کسب درآمد به بودجه دولتی و یا شهریه دریافتی از دانشجویان وابسته هستند. قوانین مرتبط با تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان یک فرصت تاریخی در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده است.

 

بر اساس قانون، «موسسات آموزشی عالی و پژوهشی» می‌توانند شرکت‌های دانش‌بنیان، تاسیس کنند. به‌شرطی که حداکثر 49 درصد سهام متعلق به آنها باشد و مابقی سهام آن شرکت دانش‌بنیان به هیات علمی، دانشجویان یا سهامداران بخش خصوصی تعلق گیرد.

 

انجام وظایف شتابدهنده‌ها توسط دانشگاه

 

در واقع، این قانون یک فرصت کم‌نظیر برای دانشگاه‌ها به وجود آورده است تا با مشارکت در تاسیس شرکت دانش‌بنیان، به صورت همزمان چند هدف را محقق سازند.

 

شرکت دانش بنیان، نیز یک بنگاه اقتصادی است و در صورت فروش محصول و خدمات، می‌تواند سود و ارزش افزوده ایجاد کند. همچنین دانشگاه‌ها می‌توانند با استفاده از این فرصت قانونی، ارتباط مستقیمی با صنعت و بازار ایجاد کنند.

 

مراکز دانشگاهی و پژوهشی با استفاده از فرصت قانونی مشارکت در تاسیس یک شرکت دانش‌بنیان، می‌توانند از حلقه بسته تئوری رها شوند و به مرحله عملگرایی برسند. هزاران ایده و صفحات پژوهش‌ها و پایان نامه‌ها می تواند به محصوات و خدمات دانش‌بنیان تبدیل شود.

 

تاسیس شرکت دانش‌بنیان، همچنین می‌تواند دانشگاه را از وابستگی صد درصد به بودجه دولتی و شهریه دریافتی از دانشجویان، برهاند و یک منبع مالی پایدار و مولد برای دانشگاه ایجاد کند.

 

علاوه بر این، این شراکت باعث ایجاد شتابدهی در عملکرد آن شرکت می‌شود. دانشگاه‌ها با مشارکت در تاسیس شرکت دانش‌بنیان به نوعی عمل شتابدهی را انجام می‌دهند و باعث رشد سریع‌تر شرکت می‌شوند.

 

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در بازه زمانی 6 سال اخیر یک طرح ملی سراسری و عظیم را برای ترغیب دانشگاه‌ها، برای مشارکت در توسعه زیست بوم نوآوری کشور، آغاز کرده است.

 

صدها پارک علم و فناوری، شتابدهنده، مرکز نوآوری و مراکز مشابه در دانشگاه‌ها تاسیس شده است. این مراکز، بستری بسیار مناسب فراهم کرده‌اند تا تیم‌های فناور و استارتاپ‌های دانشگاهی به شرکت‌های بالنده دانش‌بنیان تبدیل شوند.

 

این مسئله که خود نهاد دانشگاه نیز می‌تواند در این شرکت‌ها سهیم شود، باعث شده است که یک جهش قابل توجه در تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی به وجود آید.  
  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 136092
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم