بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1399/03/21 - 15:38
  • - تعداد بازدید: 214
  • - تعداد بازدیدکننده: 119
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

خطوط تولید دانش‌بنیان در اردبیل به بهره‌برداری رسید/ ستاری: سرمایه‌گذاری آموزشی باید در تولید ناخالص داخلی بازتاب داشته باشد

خطوط تولید جدید محصولات دانش‌بنیان در استان اردبیل با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید. سه مرکز نوآوری عسل و فرآورده‌های مرتبط با آن، گیاهان دارویی و همچنین مرکز نوآوری انیمیشن، رسانه و بازی‌های رایانه نیز توسط ستاری افتتاح شد

~/Asset/News/News/Image/Olds/00000000000000000047885666666666555255.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نشست شورای گفتگوی بخش خصوصی و مسئولان در استان اردبیل ضمن تاکید بر جذب سرمایه بخش خصوصی در حوزه فناوری و پژوهش گفت: پول دولتی در حوزه پژوهش و فناوری جواب نمی‌دهد و نمی‌توان از این پول انتظار معجزه داشت و این سرمایه چابک بخش خصوصی است که با سنجش بهینه، به عنوان پشتیبان درست پژوهش نقش آفرینی می‌کند و باعث پیشرفت فعالیت‌های علم و پژوهشی می‌شود.







معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: حوزه پژوهش بدون حمایت سرمایه بخش خصوصی به نتیجه نمی‌رسد و اگر محصولی نیز به واسطه آن تولید شود، محصولی همگام با فناوری‌ رقبای خارجی نیست. پژوهش منهای سرمایه بخش خصوصی به منزله کارخانه‌های دولتی است که معمولاً محصول قابل قبول و به روز شده‌ای به بازار عرضه نمی‌کند.







رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد داش بنیان کشور در جمع فعالان بخش خصوصی، بیان کرد: نقش دولت می‌تواند ایجاد زیر ساخت‌های مناسب باشد تا جذب سرمایه از سوی زیست بوم نوآوری تسهیل شود. معافیت‌های مالیاتی‌، گمرکی و نیز ارائه وام‌های کم‌بهره نیز می‌تواند مشوقی باشد تا فعالیت شرکت‌های دانش بنیان فناور و به طور کلی بخش خصوصی توسعه یابد.







وی همچنین افزود: مقایسه یک محصول فناور تولید شده توسط یک استارتاپ متعلق به یک جوان نخبه با خروجی فعالیت یک شرکت بزرگ خودرو سازی که نمی تواند خود را با تحولات حوزه کاری خود همگام سازد، نشان می‌دهد که تفکر مبتنی بر اقتصاد و بودجه دولتی و راه حل های منفعل و سنتی تا چه حد می تواند ناکار آمد باشد.







معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در توضیح جزئیات همکاری صنعت و دانشگاه، گفت: وارد کردن خط تولید از خارج از کشور و ایجاد اشتغال نیز در نوع خود ارزشمند است اما از این نوع ایجاد صنعت نمی‌توان انتظار داشت که ارتباطات عمقی و پایدار با دانشگاه ایجاد کند.







موتوری محرک پیشرفت در کشور



به گفته ستاری، ارتباط صنعت و دانشگاه وقتی شکل می گیرد که خود صنعت از دل دانشگاه بیرون بیاید و فعال فناور دانشگاهی تامین کننده به روز ترین و پیشرفته ترین دستگاه‌ها و قطعات و مواد مورد نیاز صنعت باشد. چنین ارتباطی است که می‌تواند به موتور محرک پیشرفت در کشور تبدیل شود.







معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین بیان کرد: تا زمانی که طراحی، ایده و اجرا دست خودمان و بومی نباشد، صنعت دانش بنیان نداریم وبه دیگر کشورها وابسته‌ایم. در 7 سال اخیر اتفاقات بسیار مثبتی در حوزه زیست بوم مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان رخ داده است، با این همه انتظارات ما و پتانسیل‌های کشور بسیار فراتر از دستاوردهای فعلی است و می‌توان با کمک جوان‌های نخبه و فناور ایرانی کارهای بسیار بیشتر و در مقیاس عظیم‌تری انجام داد.







رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه گفت: زمانی که از همه مسئولان درخواست می‌کردیم تا در رقابت تاکسی‌های اینترنتی و بخش های سنتی از تاکسی های آنلاین حمایت کنند، ایمان داشتیم که جوانان نوآور تازه از راه رسیده در برابر تفکر سنتی برنده می‌شوند. شیوع کرونا و عملکرد رضایت بخش شرکت‌های دانش بنیان و فناور در این بحران، نشان داد که صنایع، تولیدات و بازرگانی مبتنی بر تفکر سنتی راهی ندارد جز آنکه انعطاف به خرج دهد و روی ایده‌های جدید و کسب و کارهای دانش بنیان و نوآور سرمایه گذاری کند.







معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ضمن اشاره به اهمیت چند بعدی بخش‌های مانند زیست فناوری و زیست فناوری افزود: در موضوع همه گیری ویروس کووید 19 بسیاری از مردم و دست اندرکاران درک کردند که مسئله زیست فناوری تنها یک موضوع اقتصادی نیست و با امنیت کشور ارتباط نزدیک دارد. همچنین بحران های مانند شیوع ویروس کرونا یک بار دیگر نقش دانشگاه پژوهش گر و دغدغه مند در برابر مشکلات ملی و محلی را به ما یاد آور شد. دانشگاه باید بتواند نسبت به بروز هر نوع مشکل ملی یا استانی واکنش مناسب و سریع داشته باشد و بتواند صنعت را با نتایج پژوهش های خود پشتیبانی کند. به هر حال این همه سرمایه گذاری کشور در حوزه آموزش باید خود را در تولید ناخالص داخلی نشان دهد.







توسعه با محوریت پتانسیل های محلی



معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به ویژگی های مالی حوزه نوآوری در کشور، افزود: از بخش خصوصی انتظار نداریم که سرمایه خود را بدون در نظر گرفتن شاخص سود آوری به این زیست بوم منتقل کند، در حال حاضر قیمت یک بشکه نفت را با یک کیلو بذر خاص، یک شیشه عطر یا یک ویال دارویی مقایسه کنید تا معیارهای ارزش افزوده در شرکت های دانش بنیان بهتر درک شود، یک کیلو بذر گاهاً تا یک میلیارد تومان قیمت دارد و ارزش افزوده آن با یک بشکه نفت یا مواد خام معدنی دیگر قابل قیاس نیست.







وی به ویژگی‌های توسعه مبتنی بر نوآوری اشاره کرد و گفت: توسعه هر استان از دل همان منطقه می‌جوشد و باید با تکیه بر جوانان ، فعالان فناور و کارآفرینان آن منطقه شکل بگیرد، همانگونه که هیچ کشوری نمی تواند از خارجی و بیگانگان انتظار داشته باشد تا برای آن کشور توسعه به ارمغان بیاورند هر شهر و ناحیه نیز باید ضمن استفاده از پتانسیل‌های ملی و سراسری محور اصلی توسعه را بر ظرفیت‌ها و داشته های محلی خود بنا کند. باید توجه داشت که شرکت های دانش بنیان نیز با فعالیت در حوزه‌های مهم، سودآور و تاثیرگذاری مانند زیست فناوری، ماشین سازی ،پزشکی، ای تی و نظایر آن تاکنون حدود 120 هزار میلیارد تومان فروش داشته‌اند که رقم قابل توجهی است.







افتتاح چند پروژه در سفر یک روزه



در ادامه سفر به استان اردبیل مجتمع نوآوری اردبیل توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افتتاح شد. این مجتمع با اعتباری ۱۵۰ میلیارد ریالی و با هدف توسعه بیشتر اجزای زیست بوم نوآوری در این استان به بهره‌برداری رسید.







سه مرکز نوآوری عسل و فرآورده‌های مرتبط با آن، گیاهان دارویی و همچنین مرکز نوآوری انیمیشن، رسانه و بازی‌های رایانه‌ای دیگر طرح‌های بودند که در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به استان اردبیل فعالیت خود را آغاز کردند. همچنین ۲ آزمایشگاه صنایع غذایی و بیوتکنولوژی نیز با مشارکت بخش خصوصی در این سفر راه‌اندازی شد.







افتتاح مرکز خدمات و فناوری کسب و کار نوپا در اردبیل و رونمایی از داروی دیزالین و امضای قرارداد با کارخانه داروسازی و پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی تهران نیز از جمله دیگر رخدادهای این بازدید استانی بود.







ستاری همچنین از چند نمایشگاه مختلف که به عرضه محصولات دانش بنیان و نوآرانه شرکت های فعال در این استان اختصاص یافته بود بازدید کرد و با حضور وی خط تولید جدید چند شرکت دانش بنیان به بهره برداری رسید.







معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در دیدارهای جداگانه با نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان و همچنین استاندار و دیگر مسئولان استانی با آنان در مورد آخرین تحولات زیست بوم اقتصاد دانش بنیان استان به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.







پایان پیام/33

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 136578
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم