به همت بنیاد نخبگان استان گیلان و با حضور استعدادهای برتر استان های گیلان، زنجان، قزوین و همدان "کارگاه اخلاق نخبگی" در مشهد برگزار شد.
بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای فعالیت های معرفتی و هویتی و با هدف تعمیق مبانی اندیشه اسلامی در اجتماع نخبگانی با همکاری جهاد دانشگاهی استان خراسان رضوی، کارگاه آموزشی "اخلاق نخبگی" را برای مستعدین برتر استان های هم پهنه (استان های زنجان، گیلان، قزوین و همدان) در مشهد مقدس برگزار نمود.
در این مراسم که در مجتمع دکتر علی شریعتی جهاد دانشگاهی استان خراسان رضوی و با حضور گسترده استعدادهای برتر و نخبگان از استان های یاد شده برگزارگردید حضرت حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای دکتر مجتبی الهی خراسانی؛ مدرس حوزه و دانشگاه و پژوهشگر مسائل اجتماعی در خصوص اخلاق نخبگی و مسئولیت پذیری استعدادهای برتر و نخبگان در جامعه برای حاضران سخنرانی نمود.
ایشان در ادامه سرفصلهای اخلاق نخبگی با رویکرد اسلامی از قبیل نگرش به خود، نگرش نخبگان به جامعه و دیگران، نگرش نخبگان به دیگر نخبگان و اصول و مهارتهای ارتباط اخلاقی با محیط و دیگران را تشریح نموده و اظهار داشتند: نگرش به خود، اتکا به حقیقت متعالی، توجه به نعمتها والا، توکل و تسلیم به جای خوداتکایی، احساس مسئولیت به جای احساس مزیت، توجه به داشتههای بالفعل به جای فریب سرمایههای بالقوه، زکات سرمایه و علم به جای تکاثر، فضیلت تحرک به جای سکون از مهمترین ارکان اخلاق نخبگی در نگرش به خود است.
جناب آقای دکتر خراسانی با اشاره به موضوع نگرش نخبگان به جامعه و دیگران، افزودند: نخبه، محصول جامعه است نه تافته جدا بافته و حاکم بر آن دغدغه خدمت کردن به جای خدمت شدن، به رسمیت شناختن و احساس مسئولیت نسبت به دیگران، نگاه واقعی به جای کلیشه ذهنی به اصناف اجتماعی ،احترام به فضیلت، تخصص و تجارب دیگران از مهمترین موضوعات این محور است.
این استاد دانشگاه همچنین پیرامون محور نگرش نخبگان به دیگر نخبگان نیز اظهار داشت: غبطه به جای حسد به همسانان، همافزایی در عمل به جای خودبسندگی، مشورت در تصمیم به جای خودرایی و احساس بینیازی از دیگران، در این محور وجود دارند.
نظر دهید