بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار نمود: " کارگاه شعر همراه با نقد کتاب گزینه اشعار طنز فرانو"
آقای دکتر صفایی رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان: طنز استاد اکسیر برگرفته از طنز تلخ عمیق آلام جامعه است.
دکتر اصفهانی: تشکیل حلقه فرانو شاعران جوان آستارا توسط آقای اکسیر در کنار سایر آثار ایشان از خدمات اثر گذار در جامعه ادبی کشور است.
بنیاد نخبگان استان گیلان با مشارکت پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، در راستای فعالیتهای علمی، فرهنگی و آموزشی و با هدف توانمندسازی دانشجویان استعداد برتر، دبیران منتخب برنامه ملی شهاب ودانش آموزان منتخب مدارس خلاقیت و نوآوری استان گیلان، جهت کسب مهارتهای علمی و ادبی آنان، کارگاه شعر همراه با نقد کتاب "گزینه اشعار طنز فرانو" آقای اکبر اکسیر را در روز سه شنبه 20 آبان سال جاری به صورت مجازی بر گزار نمود.
در ابتدای مراسم آقای دکتر اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در کارگاه، اظهار داشتند: یکی از رسالتهای بنیاد نخبگان شناسایی نخبگان و مفاخر جامعه و شناساندن آنها به نسلهای جوان میباشد. ایشان در ادامه مختصری از زندگینامه آقای اکسیر را برای حاضران توضیح دادند. ایشان آقای اکسیر را از دبیران و شاعران خوشنام و خوش ذوق شهرستان آستارا معرفی نمودند که آثار ایشان در قالب طنز به مخاطبان ارائه شده است. آقای دکتر اصفهانی تشکیل حلقه فرانو شاعران جوان آستارا را توسط آقای اکسیر در کنار سایر آثار ایشان، از خدمات اثر گذار در جامعه ادبی کشور عنوان نمودند.
پس از آن آقای دکتر صفایی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان از برگزاری این کارگاه توسط بنیاد نخبگان استان گیلان که به شناساندن شاعران مفاخر استان به دوستداران علم و فرهنگ میشود، تقدیر نمودند. ایشان با بیان اینکه اینجانب در سال 1382 با نام و آثار استاد اکسیر آشنا شدم افزودند: اشعار طنز استاد اکسیر برگرفته از طنز تلخ عمیق آلام جامعه است و از آقای اکسیر به عنوان طراح و ابداعگر شعر طنز نام بردند. آقای دکتر صفایی با اشاره به اینکه اشعار طنز استاد اکسیر معنی زندگی دارد و مخاطب را به مسائل روز وامیدارد اظهار داشتند: مخاطب استاد اکسیر باید یک سطحی از اطلاعات تاریخی، فرهنگی و حتی سیاسی روز را داشته باشد تا به مفاهیم شعر ایشان پی ببرد.
در ادامه آقای دکتر موسوی رئیس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان ضمن تقدیر از آقای دکتر اصفهانی بابت توجه ویژهای که به شاعران استان دارند، اظهار داشتند: برای من افتخار است که در کشور و استانی زندگی میکنم که شاعرانی مثل آقای اکسیر دارد. رئیس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه مشکلات زیادی در کشور وجود داردکه راه برون رفت از آنها ارتقای فرهنگ جامعه است. در ادامه برنامه آقایان زرندیان، مهری آتیه، دکتر شایسته، دکتر هوشنگ عباسی و خانم فرمانی از شاعران و مورخان برجسته گیلانی هر کدام اشعاری از طنز فرانو استاد اکسیر همراه را همراه با نقد و تفسیر قرائت نمودند.
پس از آن آقای اکسیر طی سخنانی با تقدیر از بنیاد نخبگان استان گیلان، پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و آقای دکتر صفایی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، بابت برگزاری این مراسم فرهنگی، استان گیلان را دارای گنجینههای ادبی و فرهنگی فراوان دانست و اظهار داشت: قدر این سرمایهها را باید نگهداشت و این اینگونه مراسمها را در شناساندن ظرفیتهای فرهنگی استان قابل تقدیر دانست. آقای اکسیر در این برنامه شعرهایی از کتاب شعر گزینه اشعار فرانو را برای شرکت کنندگان قرائت نموده و به تفسیر آنها از زوایای مختلف پرداخت. شرکت کنندگان در کارگاه نیز با طرح سوالات و نظرات خود در کارگاه حضور فعال داشتند.
آقای اکبر اکسیر شاعر و طنزپرداز گیلانی اهل آستارا و دارنده نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشند.