برگزار شد
بازدید مجازی نخبگان و استعدادهای برتر از موزه تاریخ چای ایران- لاهیجان
بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای اجراییسازی اقدام ملی 5-1-3 سند راهبردی کشور در امور نخبگان، و با هدف آشنا ساختن اجتماع نخبگانی با جاذبههای فرهنگی و اجتماعی کشور، به منظور ارتقای خودآگاهی ملی و حس دلبستگی به میهن، با همکاری دانشگاههای گیلان، فرهنگیان، فنی و حرفهای و دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، بازدید مجازی نخبگان و استعدادهای برتر از موزه تاریخ چای ایران در شهر لاهیجان را در روز دوشنبه 14 تیر سال برگزار نمود.
در ابتدای این بازدید آقای دکتر اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان، ضمن خوشامدگویی به شرکتکنندگان، در خصوص اهداف برنامههای فرهنگی اجتماعی بنیاد نخبگان و لزوم آشنا شدن نسلهای جوان با موزه تاریخ چای ایران سخنانی ارائه نمودند. سپس آقای مهندس اصلانی مدیر موزه تاریخ چای ایران ضمن تشکر از بنیاد نخبگان استان گیلان جهت انتخاب این موزه برای آشنایی نخبگان و استعدادهای برتر با آن، طی سخنانی با اشاره به زحماتی که مرحوم کاشف السلطنه برای توسعه چای در ایران متحمل شد از ایشان به عنوان یک نخبه در عصر خود یاد کرد و توسعه باغات و صنعت چای امروز ایران را مرهون تلاشهای خستگیناپذیر مرحوم کاشف السلطنه دانست. پس از آن سالنهای موزه تاریخ چای که در آن اشیا و ادوات چایسازی قدیمی، انواع سماورهای ذغالی و نفتی، انواع قوری، استکان و دیگر اشیای قدیمی مرتبط با چای که با توضیحات مدیر موزه همراه بود برای شرکتکنندگان به نمایش در آمد. پس از آن افراد حاضر بر سر آرامگاه کاشف اسلطنه بنیانگذار چای ایران که در موزه تاریخ چای ایران قرار دارد حضور یافته و با ذکر فاتحه به روح آن مرحوم ادای احترام نمودند.
محمد میرزا قوانلو قاجار ملقب به کاشف السلطنه در سال 1279 هجری شمسی کشت چای را در لاهیجان آغاز نمود و در دیگر نقاط استان توسعه داد. آرامگاه کاشف السلطنه در سال 1335 به همت چایکاران شمال کشور به جهت پاسداشت زحمات وی ساخته شد. در سال 1375 نیز سازمان میراث فرهنگی بعد از ثبت این اثر در فهرست آثار ملی کشور آن را به تنها موزه تخصصی چای در ایران تبدیل نمود.