با همت بنیاد نخبگان استان گیلان و با مشارکت دانشگاه گیلان مراسم ملی تکریم و الگوسازی زنده یاد پروفسور ابوالفضل درویزه برگزار شد.
با هدف توسعه و ترویج فرهنگ تکریم از فرهیختگان، نخبگان و سرآمدان علمی و شناسایی رموز موفقیت آنان و الگو سازی برای جوانان مراسم ملی تکریم و الگوسازی زنده یاد ابوالفضل درویزه عضو برجسته هیات علمی بازنشسته دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه گیلان توسط بنیاد نخبگان استان و با مشارکت دانشگاه گیلان، دانشگاه آزاد اسللامی، پارک علم و فناوری استان گیلان، موسسه آموزش عالی احرار رشت و سایر سازمان های ذیربط با حضور استاندار محترم گیلان، مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاون محترم توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان، مدیران استانی و دانشگاهی، رؤسای محترم دانشگاه های استان و با حضور گسترده دانشجویان این استاد فرزانه در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
در آغاز این مراسم جناب آقای دکتر نجفی رییس محترم دانشگاه گیلان طی سخنانی ضمن خوشامد گویی به میهمانان شرکت کننده با تاکید بر تکریم و بزرگداشت شخصیتهای برجسته علمی و فرهنگی اظهار داشتند: مسیر نخبه پروری و الگوسازی برای نسل بعد از درون همایشهای تکریم شخصیتهای بزرگ میگذرد. رییس محترم دانشگاه گیلان در ادامه افزودند: پروفسور درویزه از شخصیتهای در تراز انقلاب اسلامی بود و شخصیت پردازی افرادی همچون ایشان باید مورد تاکید قرار گیرد. وی ادامه داد: استاد درویزه در دوران حیاتش منشأ خیر و برکت برای استان گیلان و جامعه دانشگاهی بود و سالها در این عرصه صادقانه کوشید. دکتر نجفی با بیان اینکه آینده به وجود تجارب و اندوختههای بزرگانی چون زنده یاد ابوالفضل درویزه نیاز مبرم دارد، اضافه کرد: بهره گیری از اندوختههای ارزشمند اساتید، نخبگان و بزرگان راه رسیدن به تعالی را هموار میکند.
در ادامه جناب آقای دکتر شیرینی رییس محترم بنیاد نخبگان استان گیلان ضمن خوشامدگویی و تقدیر از میهمانان شرکت کننده بویژه خانواده پروفسور درویزه، طی سخنانی با تشریح چگونگی فرآیند برگزاری مراسم ملی تکریم پروفسور درویزه در بنیاد ملی نخبگان اظهار داشتند: الگوسازی شخصیتهای ممتازی چون زنده یاد درویزه میتواند آینده را برای نخبه پروری بیمه کند. ایشان با اشاره به جایگاه قرآنی و الهی تکریم از شخصیتهای برتر و نخبه افزوند: تکریم و نکوداشت شخصیتهای ممتاز در قرآن مورد ستایش قرار گرفته است و از تأکیدات الهی محسوب میشود. رئیس بنیاد نخبگان گیلان با بیان اینکه این استان مملو از شخصیت های برجسته و ممتاز است، اظهار داشتند: معرفی و الگوسازی شخصیتهای نخبه و موفق استان گیلان یکی از اولویت های این بنیاد است. جناب آقای دکتر شیرینی با اشاره به شخصیت جامع، کامل و کم نظیر پروفسور ابوالفضل درویزه اضافه نمودند: نام زنده یاد درویزه همانند ستارهای در آسمان نخبگان استان گیلان و کشور میدرخشد. ایشان با بیان اینکه استاد درویزه تمام داشتههای علمیش را بدون کم و کاستی در اختیار افراد قرار میداد، افزوند: پروفسور درویزه در تمام ابعاد شخصیتی، مدیریتی، اخلاقی و عرفانی جایگاه ممتازی داشتند. رئیس محترم بنیاد نخبگان استان گیلان با تاکید بر ارج نهادن به شخصیتهای برتر در بخشهای مختلف، افزودند: نگاه تکریم محور و الگوساز به نخبگان، آینده علمی کشور را بیمه میکند و از این قبیل همایشها باید استمرار داشته باشد. ایشان در پایان صحبت های خود به نمایندگی از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری پیام ایشان را که به مناسبت این مراسم ارسال شده بود قرائت کردند.
جناب آقای دکتر اسدالله عباسی استاندار محترم استان گیلان نیز در این مراسم طی بیاناتی اظهار داشتند: موفقیتهای اساتید برجسته ای چون زنده یاد درویزه برگرفته از روحیه ایمانی و اعتقادی بوده است. وی با اشاره به اثرگذاری سبک زندگی اسلامی در دستیابی به موفقیتها و جایگاه رفیع علمی، افزود: مسیر سعادتمندی و اعتلای علمی در گرو زندگی سالم، آبرومند و آمیختگی با معنویت است. در ادامه مراسم جناب آقای دکتر عباسی استاندار محترم استان گیلان با تقدیر از بنیاد نخبگان استان گیلان به جهت برگزاری این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه این استان در بخش نخبه پروری بسیار غنی است افزودند: پرورش نخبگان و اساتید علمی با برنامه محوری و استعداد باوری صورت میگیرد. جناب آقای دکتر عباسی با اشاره به ویژگیهای مثال زدنی زنده یاد پروفسور درویزه در ابعاد مختلف اظار داشتند: شخصیت چند بعدی استاد درویزه باید برای نسل جوان مورد تبیین و بازخوانی قرار گیرد.
وی با تاکید بر انتقال تجارب و اندوختههای بزرگانی چون زنده یاد درویزه به نسل جوان، افزود: الگوسازی اساتید و نخبگان برای جوانان از مهمترین نیازهای امروز است. استاندار محترم گیلان ضمن تاکید بر بسط و گسترش معیارهای اخلاقی در کنار علم و دانش افزودند: قرارگیری اخلاق در کنار علم و دانش از فرد امثال زنده یاد درویزه ها میسازد. جناب آقای دکتر عباسی با بیان اینکه پرداختن به مباحث اخلاقی و اعتقادی ضرورت دارد افزود: جامعهای که بر مبانی اخلاقی و اعتقادی پایبند باشد در زمینههای دیگر هم رشد میکند. ایشان در ادامه اظهار داشتند: در کنار فراگیری علم و دانش باید به مباحث اعتقادی و اخلاقی پرداخت، چرا که چراغ روشنی بخش علم، اخلاق و معنویت است.
در این مراسم همچنین جناب آقای دکتر شاهرضایی مدیرکل محترم دفتر تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان، سرکار خانم دکتر فیروزآبادی همسر مرحوم پروفسور درویزه، جناب آقای دکتر علی باستی رئیس محترم پارک علم و فناوری استان گیلان، جناب آقای دکتر نقی پور عضو محترم هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، و دکتر بابایی عضو محترم هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه گیلان به ایراد سخنرانی پرداختند. در این مراسم همچنین پیام تصویری حضرت آیت الله دکتر رمضانی نماینده محترم مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبریی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) و عضو شورای نمایندگانم مقام معظم رهبری در دانشگاههای سراسر کشور در خصوص پروفسور درویزه پخش گردید. در پایان مراسم از خانوده مرحوم پروفسور درویزه با اهدا هدایایی تقدیر به عمل آمد.
شایان ذکر است دکتر ابوالفضل درویزه» یکی از چهرههای برجسته علمی استان و کشور و عضو هیئت علمی بازنشسته گروه مهندسی مکانیک دانشگاه گیلان بود که در سن ۶۴ سالگی بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.
لازم به اشاره است که در این مراسم که بصورت برخط نیز پخش می شد تعداد قابل ملاحظه ای از استادان و علاقمندان پروفسور درویزه نیز حضور داشتند.
نظر دهید