باقریمقدم خبر داد: پیشنهادات نخبگان از سوی دفتر رهبری به هیات دولت برای پیگیری ارسال میشود
قائممقام بنیاد ملی نخبگان در خصوص نحوه پیگیری پیشنهادات ارائهشده از سوی نخبگان در جلسه دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری، گفت: مقام معظم رهبری در این جلسه دستور دادند که دفتر ایشان، پیشنهادات ارائه شده را دستهبندی و به هیات دولت ارسال کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ دکتر ناصر باقری مقدم گفت: پیرو جلسهای که با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان فرمودند که در یک کلمه دستگاهها باید از نخبگان حمایت کنند، بهویژه در سه شاخه حمایت از "اشتغال مناسب"، "انجام کار علمی از سوی نخبگان" و " از فرصتهای علمی در عرصه بینالملل".
وی ادامه داد: در زمینه اشتغال مناسب جلسه را در هیات علمی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم و مسایل و مشکلات مربوط به نخبگان در این شورا بررسی و مقرر شد مصوبات جدیدی را داشته باشیم.
باقری مقدم اظهار کرد: برخی از نخبگان از این موضوع ناراضی بودند که از زمان اعلام جذب نخبگان به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاهها تا زمان جذب، زمانی حدود یک سال است و در این جلسه پیشنهاد شد که این زمان کاهش یابد و اعلام کردیم که در این مدت، طرحهای پژوهشی را تعریف کنیم تا نخبگان تا زمان جذب، در قالب این طرحهای پژوهشی مشغول به فعالیت شوند.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرحهای پژوهشی هم نخبگان مشغول به فعالیت شوند و هم درآمد داشته باشند، ادامه داد: علاوه بر آن پیشنهاد کردیم که دانشگاهها مصوب کنند که در مدت جذب، با این افراد قراردادهایی را منعقد کنند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خاطر نشان کرد: از سوی دیگر برخی از دانشگاهها از پذیرش نخبگان بنا به دلایل مختلف امتناع میکردند و در مصوبهای که تدوین خواهد شد و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ میشود، اعلام خواهد شد که وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه پیگیری کنند تا هیچ دانشگاهی بدون دلیل، از جذب نخبگان جلوگیری نکند.
مسیر نخبگان در دستگاههای اجرایی
باقری مقدم جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی را از دیگر راهکارهای ایجاد اشتغال نخبگان دانست و اظهار کرد: با جلسهای که با رییس سازمان امور استخدامی و اداری داشتیم، مقرر شد در سال جاری حداقل هزار ردیف استخدام نخبگی را در دستگاههای اجرایی داشته باشیم و حتی اعلام شد این سازمان آمادگی استخدام و جذب بیشتر از این میزان را نیز دارد.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات این اقدام این است که منابع لازم برای جذب و بهکارگیری نخبگان در دانشگاهها و دستگاهها باید دیده شود که زمینه آن تا حدودی مهیا است؛ چرا که سازمان امور استخدامی و اداری برای جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی اعلام آمادگی کرده تا مشکلی به لحاظ مالی برای جذب نخبگان وجود نداشته باشد.
توسعه ارتباطات بینالمللی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: تاکنون طرح فرصتهای مطالعاتی خارج از کشور را داشتیم، ولی مشکل اصلی در توسعه این طرح، کمبود منابع و رایزنی با وزارت خارجه برای تسهیل این امر است. در حوزه ارتباط با وزارت امور خارجه مشکلی وجود ندارد، ولی به دنبال این هستیم که با مجلس شورای اسلامی و همچنین سازمانهایی همچون سازمان برنامه و بودجه جلساتی را با هدف توسعه فرصتهای مطالعاتی خارج از کشور برگزار کنیم.
وی اجرای طرح فرصتهای مطالعاتی خارج از کشور را فرصت مناسبی برای دسترسی نخبگان به آخرین موضوعات علمی دانست و افزود: در آییننامه جدید این طرح اعلام شده است که فرصتهای مطالعاتی خارج از کشور در خصوص مسائل مهم کشوری که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بود، تعریف شود تا از دستاوردهای تحقیقات انجام شده، مورد استفاده کشور باشد.
پیشنهادات نخبگان در دیدار با رهبری
باقری مقدم با اشاره به نحوه پیگیری پیشنهادات ارائه شده از سوی نخبگان در جلسه دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری، گفت: مقام معظم رهبری در این جلسه دستور دادند که دفتر ایشان، پیشنهادات ارائه شده را دستهبندی و به هیات دولت ارسال کنند.
وی نهاد رسیدگی به این امر در هیات دولت را، بنیاد ملی نخبگان دانست و ادامه داد: ما نیز برای کاربردی کردن این پیشنهادات اعلام آمادگی کردیم و به محض آنکه نظرات نخبگان برای هیات دولت ارسال شد، بنیاد نیز پیگیری مطالبات نخبگان را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
باقری مقدم با تاکید بر اینکه ارسال این پیشنهادات از سوی دفتر مقام معظم رهبری صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: ایشان در این جلسه اعلام کردند که نکات ارائه شده از سوی نخبگان بسیار خوب است و از سوی دفتر ایشان نیز قرار است این نظرات به هیات دولت ارسال شود.
منبع: ایسنا
نظر دهید