ارسال نمونه تستهای تشخیص کرونا به بیش از ۱۰ کشور/ تسهیل صادرات محصولات کرونایی
مرکز تعاملات بینالملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری برای استفاده از فرصت صادرات محصولات مرتبط با کرونا در حال رایزنی با دستگاههای مختلف است که صادرات این شرکتها به سهولت انجام گیرد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مهدی قلعه نوی رئیس مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری در ابنباره اظهار کرد: بحث صادرات محصولات مرتبط با کووید ۱۹ از این حیث مهم شده که در حال حاضر بسیاری از کشورها امکان صادرات ندارند.
وی افزود: در حال حاضر هم با توجه به شرایطی که ایجاد شده بیش از ۸۰ کشور دنیا صادرات محصولات مرتبط با کرونا را ممنوع کرده اند.
قلعه نوی با اشاره به محصولات مرتبط با کرونا که قابلیت صادرات شأن وجود دارد، گفت: کیتهای تشخیص کووید ۱۹، ونتیلاتور، اکسیژن ساز و پالس اکسیمتر، ترمومتر، ماسک و دستگاه تولید ماسک، دستکش و محلولهای ضد عفونی و … از جمله محصولاتی هستند که در کشور توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید می رسند و نیاز کشور را تأمین میکنند.
رئیس مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ادامه داد: بنابراین بسیاری از کشورهای دنیا نیازمند این محصولات هستند به دلیل عدم وجود زیرساختهای تولید و برخی عوامل دیگر.
وی با اشاره به کشورهای هدف برای صادرات محصولات کرونا گفت: این کشورها شامل حوزه آسیای میانه، کشورهای همسایه، عمان، قطر و … میشوند و این موضوع میتواند فرصتی برای شرکتهای دانش بنیان ایران باشد که بتوانند در این حوزه صادرات داشته باشند.
قلعه نوی با بیان اینکه در این سه ماه اخیر افزایش ظرفیت تولید در کشور آغاز شده گفت: تولید روزی ۵-۶ میلیون ماسک در روز، ورود ۶ شرکت تولید کننده دستگاه ساخت ماسک، تولید بیش از ۱۵۰ هزار لیتر مواد ضد عفونی کننده در روز، تولید روزانه بیش از یک میلیون تست کیت تشخیص کرونا گواه این موضوع است.
رایزنی معاونت علمی برای صادرات محصولات مرتبط با کرونا
قلعه نوی بیان کرد: فرصت خیلی مناسبی برای شرکتهای ایرانی است که به سمت این بازارها بروند و سهمی بگیرند؛ بازاری که اکنون شرکتهای سنتی صادر کننده نیستند و از سوی دیگر اروپاییها و امریکاییها به شدت درگیر مسائل کشور خودشان هستند.
به گفته رئیس مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری، بنابراین خوب است که در این شرایط محصول ایرانی وارد این بازارها شود و مرکز تعاملات بین الملل هم برای استفاده از این فرصت در حال رایزنی با دستگاههای مختلف است که صادرات این شرکتها به سهولت انجام بگیرد.
قلعه نوی با اشاره به رایزنیهای یک ماه اخیر معاونت علمی برای صادرات محصولات مرتبط با کرونا خاطر نشان کرد: این صادرات مشروط به همکاری وزارت بهداشت، وزارت صمت، وزارت امور خارجه است که تا امروز همکاری خوبی هم با هم داشته اند.
ارسال نمونههای تستهای تشخیص کرونا به بیش از ۱۰ کشور
قلعه نوی با اشاره به موضوع صادرات کیتهای تشخیص کووید ۱۹ که توسط یکی از شرکتها دانش بنیان به تولید رسیده و مجوز صادرات دارد، گفت: اولین محصولاتی که در این زمینه به مرحله صادرات رسیده کیتهای تشخیص کروناست که اکنون نمونههای تست آن به بیش از ۱۰ کشور ارسال شده است.
رئیس مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری تاکید کرد: اگر در بیمارستانها و آزمایشگاههای هدف مورد تأیید قرار بگیرد آنها سفارش میدهند و شرکتها به آن کشور صادر میکنند.
صادرات دستگاههای تولید ماسک
قلعه نوی با بیان اینکه همزمان با کیتهای تشخیص کرونا، بازاریابی دستگاههای تولیدکننده ماسک را شروع کرده ایم، بیان کرد: مقصد صادرات این دستگاهها عموماً کشورهای همسایه هستند و تمایل دارند که تولید مشترک با ایران در همان کشور داشته باشند.
تلاش واسطههای صادراتی برای صادرات
رئیس مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری تاکید کرد: این فعالیتها توسط شرکتها و واسطههای صادراتی، وزارت امور خارجه، رایزنان فناوری ایران در کشورهای دیگر انجام گرفته تا در نهایت منجر به صادرات شود.
قلعه نوی افزود: همه دست به دست هم میدهیم تا اتفاقات خوبی برای شرکتها بیفتد مشروط بر اینکه وزارت بهداشت، وزارت صمت، گمرک جمهوری اسلامی اجازه خروج این محصولات را بدهند.
رئیس مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری با تاکید بر اینکه در پروسه صادرات این محصولات، ستاد کرونا نیز شرایط را میسنجد که در داخل کشور کمبود و کسری پیش نیاید، بیان کرد: نکته قابل توجه این است که خیلی از این کشورها فرایند ثبت تاییدیه محصولات پزشکی را کوتاه کرده اند و در طول سه ماه محصول ثبت میشود.
قلعه نوی افزود: به همین دلیل از این فرصت استفاده کردیم که محصولات را به سمت کشورهای هدف سوق دهیم و به این شرکتها کمک کنیم که بتوانند صادرات داشته باشند و بدینوسیله بازارهای جدیدی برای شرکتهای دانشبنیان ایجاد شود.