«همهگیری» جذابیت یادگیری در آمریکا را از دانشجویان بینالمللی سلب کرده است
سحر تنجا یک دانشجوی بیست و چهار ساله مقطع کارشناسی ارشد در مدرسه هاروارد کندی آمریکا، همواره ایالات متحده را یک معیار طلایی برای یادگیری میدانست، اما اکنون نگاه دیگری دارد؛ با سخت گیریهای دولت آمریکا نسبت به دانشجویان بینالمللی و دشواریهای ناشی از شیوع ویروس کرونا، بار سنگینی روی دوش خود احساس میکند و نگران از اخراج است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سحر تنجا یک دانشجوی بیست و چهار ساله مقطع کارشناسی ارشد در مدرسه هاروارد کندی آمریکا، همواره ایالات متحده را یک معیار طلایی برای یادگیری میدانست، اما اکنون نگاه دیگری دارد؛ با سخت گیریهای دولت آمریکا نسبت به دانشجویان بینالمللی و دشواریهای ناشی از شیوع ویروس کرونا، بار سنگینی روی دوش خود احساس میکند و نگران از اخراج است.
این دانشجو پس از ترک بوستون در ماه مارس به سوی کشورش هند، تصمیم گرفت که تحصیل سال دوم خود را به تعویق بیندازد.
این پرسش که آیا من به دولت آمریکا اعتماد دارم؟ نه تنها در ذهن این دانشجو، بلکه در ذهن بسیاری از دانشجویان یا پژوهشگران شاغل به تحصیل در آمریکا پیش آمده است. پاسخ تنجا به این پرسش این گونه است: من فکر نمی کنم آنها علاقهای به دانشجویان بین المللی در قلب خود داشته باشند.
نگرانیهای گوناگون در مورد مراقبت های بهداشتی، مهاجرت و وضعیت ویزا عامل کاهش درخواستها و علاقمندی دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در موسسات آموزشی ایالات متحده است. بر اساس دادههای اولیه جمع آوری شده، ناتوانی آمریکا در مهار کرونا به جایگاه ایالات متحده به عنوان یک مقصد مورد نظر برای مطالعه خارج از کشور آسیبی جدی وارد کرده است.
مدتهاست که کالجها و دانشگاههای ایالات متحده به دانشجویان سراسر جهان متکی هستند و این دانشجویان، زمینهساز ایجاد اعتماد و شهرت بالای این مراکز میشوند. اما ویروس کرونا این الگو را زیر سؤال برده است در حالی که کشورهایی از جمله کانادا و انگلستان همچنان از مزیت رقابتی برخوردار هستند، آمریکا در حال از دست دادن این مزیت رقابتی است.
Thijs van Vugt ، مدیر تجزیه و تحلیل در مؤسسه استادی پرتالز آمریکا (Studyportals) ، درباره خدمتی که به دانشگاه ها برای جذب جهانی کمک می کند گفت: از بین تمام مقاصد اصلی انگلیسی زبان برای تحصیل و پژوهش، ایالات متحده آمریکا تاکنون سختترین ضربه را دیده است.
رویاها به تعویق افتاده است
براساس اعلام موسسه آموزش بین المللی مستقر در نیویورک، بیش از 1 میلیون دانشجوی بینالمللی سال گذشته در دانشگاه های ایالات متحده تحصیل یا پژوهش داشتهاند یا از طریق برنامه ویزای تحصیلات تکمیلی به کاری اشتغال داشتهاند. در ماه مارس، زمانی که ویروس کرونا آمریکا و دیگر کشورها را دستخوش تحول و تعطیلی ساخت، حدود 90 درصد از افراد ثبت نام شده در کشور باقی ماندند.
در ماههای گذشته، ترامپ با وضع مقررات ممنوعیت سفر به آمریکا، موجی از عدم اطمینان را با نشان دادن بی ثبات بودن سیاست های ویزای دانشجویی ایجاد کرد.
اگرچه با در جریان بودن موج کرونا، هنوز برای تخمین میزان دقیق تأثیر همهگیری خیلی زود است با این حال به بیان شواهد در دسترس از کاهش چشمگیر تعداد دانشجویان بین المللی کارشناسی و کارشناسی ارشد بین المللی در ایالات متحده حکایت دارد و این مسیر قرار است شیب بیشتری داشته باشد. اگرچه با برخی اقدامات ، تعداد دانشجویان خارج از کشور در ایالات متحده در سال گذشته افزایش یافت، اما تعداد ثبتهای جدید کاهش یافته است.
برد فارنسورث معاون تعامل جهانی شورای آموزش آمریكا گفت: این یك بازار جهانی برای دانشجویان بین المللی است و ایالات متحده در حال از دست دادن این بازار رقابتی است. حتی با توجه به وضع ویزای دانشجویی بین المللی توسط دولت، ثبت نام هنوز به شدت کاهش مییابد.
استادی پرتالز، از ماه مارس سال گذشته، کاهش 45 درصدی علاقه به تحصیل در ایالات متحده را در میان کاربران سایت خود مشاهده کرده است. این بزرگترین افت از سال 2017 بر اساس دادههای این مؤسسه است.
پنج کشور برتر انگلیسی زبان از نظر تعداد دانشجویان خارجی به ترتیب ایالات متحده، انگلستان، کانادا، استرالیا و نیوزیلند همه در ماه مارس کاهش تقاضا را تجربه کردند، اما کشورهای دیگر تا حد زیادی این کاهش را جبران کردند.
IDP Education، یک شرکت آموزش بینالمللی متخصص در ایالات متحده، انگلستان، استرالیا، نیوزیلند، کانادا و ایرلند در ماه آوریل و ژوئن نظر سنجی از دانشجویان بین المللی انجام داد که نشان میدهد اکثریت این دانشجویان همچنان تمایل دارند تحصیل خود را خارج از کشورشان ادامه دهند، اما ایالات متحده در زمینه رفاه حال دانشجویان بین المللی در میان رقبای انگلیسی زبان خود در رتبه آخر قرار گرفت و بالاترین میزان دانشجویانی که تمایل به تعویق یا تعلیق تحصیل خود در آمریکا را داشتند، نشان داد.
از دست دادن شهریه
طبق گفته های راشل بنکس مدیر ارشد انجمن مربیان بین المللی (NAFSA) ، ایالات متحده به طور تخمینی 25 درصد ثبت نام بینالمللی را در سال 2020 کاهش داده است. این کابوس باعث شده موسسات ایالات متحده نگران از دست دادن درآمد خود باشند ضمن اینکه اعتبار و شهرت آنها در خارج از کشور نیز تحت شعاع قرار میگیرد.
این انجمن دریافت که کاهش ثبت نام بین المللی در پاییز سال 2020 می تواند 3 میلیارد دلار برای مدارس هزینه داشته باشد.
شورای آموزش و پرورش آمریكا در ماه آوریل تخمین زد كه كالج ها و دانشگاه ها می توانند 23 میلیارد دلار از كاهش ثبت نام در بین دانشجویان از دست بدهند.
بیش از نیم میلیون دانشجوی بین المللی در سال تحصیلی 2018-2019 حدود 41 میلیارد دلار به کالج ها و دانشگاه های ایالات متحده کمک کردند.اکثر دانشجویان بین المللی هزینه های خود را شخصی و بدون کمک دولت پرداخت می کنند. بیشترین سهم دانشجویان بین المللی در ایالات متحده از چین و هند است که هر دو کشور با سیاستها ترامپ دچار مشکلاتی شدهاند